Alpe Adria – První podnik sezony na Slovakiaringu

První kolo nového ročníku motocyklového seriálu Alpe Adria uspořádali na slovenském okruhu Slovakiaring. Mimo jezdců z řady zemí Evropy bojovali o body do průběžného hodnocení také jezdci z České republiky. A jaká panovala na trati i mimo ni atmosféra? Tak na to nám odpoví fotogalerie, kterou v místě dění připravil Dušan Belica.

AA SSP300

Závody třístovek byly na programu dva. V tom prvním vyhrál v kategorii AA Open Samuel Aaron Lochoff, ve druhém klání zvítězil Thomas Alonso. V kategorii AA International vyhrál první klání Balint Gyor, Slovák Michal Búlik byl první ve druhém. Nejlepším českým závodníkem je Jiří Nespěšný, který závodí v barvách Moto Nespěšný pod slovenskou licencí a v závodech AA International obsadil čtvrté a druhé místo. Dobře si vedl také Vojtěch Švarc (Motosport Schwarz RT), Lukáš Simon (L.S.RacingTeam) nebo Alexandra Pelikánová z týmu Brno Circuit JRT.

AA SSP600

V supersportech slavil první vítězství sezony Martin Vugrinec, druhý závod vyhrál Gergo Molnar. Z českých závodníků bodoval třetím místem Oliver König (König Team), jenž vyhrál i první závod BMW G310R Cupu. Body za dvě čtvrtá místa si odvezl Jaromír Chlup (Dafitmotoracing).

AA SST600

Vítězem dvojice závodů kategorie Alpe Adria Open a AA International je Lukas Walchhütter a Gerold Jun.Gesslbauer. Z českých závodníků byl Josef Pončík (Dafit Motoracing) čtvrtý v prvním závodě a třetí v závodě druhém.

AA SST1000

Vítězem obou závodů litrových stocků je český závodník polského týmu Michal Filla (BMW Sikora Motosport), jemuž se na Slovakiaringu dařilo na výbornou. V kategorii AA International bodoval Michal Prášek (Rohác-Fejta Motoracing Team) druhým a třetím místem, Karel Pešek (KPA/Moto82) byl čtvrtý a šestý.

AA SBK

V královské kategorii slavil vítězství v obou závodech rakouský jezdec Julian Mayer (Motorrad Mayer). Z nejvýše umístěných českých závodníků bodoval v kategorii AA International čtvrtým a druhým místem Karel Hanika (Mercury Racing), Jan Halbich (Halbich Motorsport) byl v prvním závodě pátý a Matěj Smrž (Mercury Racing) dvakrát sedmý. Pro Matěje Smrže to byl především trénink pro osmihodinový závod, který s týmem Mercury Racing jedou na Slovakiaringu o nadcházejícím víkendu.

Kompletní výsledkový servis – Alpe Adria Slovakiaring 2018
OFFICIAL-RESULTS-Slovakiaring.pdf
Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Foxx5 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Skrunch přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist