Alpe Adria: Dvě druhá místa pro Gbelce a Ariane Racing Factory

Náš závodní víkend na Pannoniaringu provázeli od prvního výjezdu do volných tréninků až do nedělního závodu problémy s elektronikou. Potřebovali jsme otestovat nastavení pro RFME a proto byla použita elektronika GET s nastavením pro tento šampionát. ECU jako by si nerozuměla se vstřikováním a při výjezdech ze zatáček a pod plným plynem se náš motocykl Ariane3 ocital „bez paliva“, což se projevovalo „kokrháním“ jako když je motor v omezovači. Přesto jsme zajížděli dobré časy a do obou závodů se kvalifikovali na druhém místě.

Sobotní závod nabídl divákům dramatickou bitvu mezi Martinem Gbelcem a Oliverem Königem. Přes všechny problémy s motocyklem, Martin s Oliverem bojoval kolo na kolo a do sedmého kola si oba jezdci vyměnili několikrát pozici ve vedení závodu, přičemž došlo i na drobné kontakty. V nájezdu do osmého kola Ariane3 ztratila výkon vlivem selhání senzoru IAT a proto Martin musel ubrat a dovezl motocykl bezpečně do cíle na druhém místě se ztrátou necelých devíti vteřin na vítěze.

Do nedělního závodu jsme nastupovali s vědomím, že elektronika přes všechnu naši snahu stále nechodí správně, ale že je nutné závod dokončit, jak nevýše to půjde. Po startu závodu se Martin s Ariane3 usadil na druhém místě. V závěru závodu se na Martina dotáhl britský závodník Cameron Horsman a Martin musel svést tuhý boj o udržení svojí pozice. Martinovi se povedlo pozici udržet a projel cílem opět na druhé místě.

Přes dvoje umístění na stupních vítězů a náš nejlepší dosažený čas na kolo 2'03,262 sekundy, nejsme spokojeni s výsledkem a musíme dál tvrdě pracovat na odstranění všech „elektronických šotků“ při vývoji naší moto3 Ariane.

Chtěli bychom poděkovat Martinovi za kvalitní práci pro náš tým během závodního víkendu a omluvit se mu za technické problémy. Dále musíme poděkovat sponzorům PER-Oil značkové oleje, který nám dodává oleje YACCO a výrobci Arianetech engineering za tovární podporu Ariane3 bez kterých bychom nemohli v našem úsilí pokračovat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist