Alpe Adria: Brněnské ohlasy II.

Z Memoriálu Františka Šťastného vám přinášíme ohlasy účastníků šampionátu Alpe Adria, který se konal od středy do neděle na Masarykově okruhu v Brně.

Kapitoly článku

Šrámek racing promotion

První start ve volné třídě proměnil Martin Holoubek v první letošní podium.

Během uplynulého víkendu se tým Jirky Šrámka účastnil domácího mistrovství na Masarykově okruhu v Brně. Jak již bylo prezentováno startoval za tým Šrámek Racing Promotion Martin Holoubek ve volné třídě do 600 ccm s motocyklem Yamaha YZF R6.

Během volného testování a kvalifikací panovalo krásné až tropické počasí. Martin si během tréninků nejen zlepšoval své časy ale, také pracoval spolu s týmem na nastavení motocyklu pro závod. To se ukázalo jako stěžejní a snaha posléze přinesla své ovoce. Martin zajel během kvalifikací 6. nejlepší čas a vyjel si tak startovní pozici ve druhé řadě.
Start do závodu se Martinovi podařil a posunul se o jedno místo vpřed. V prvním kole havaroval druhý muž kvalifikace a toho Martin využil. Věděl, že na prvního jezdce nemá a hlídal si proto třetí pozici, na kterou se posunul. Jel celou dobu za soupeřem a hlídal si tak vývoj závodu. 2 kola před cílem Martin předjel soupeře a udržel celkově druhé místo v cíli.

Martin Holoubek: “Super závod, jel jsem naprosto v klidu a hlídal jsem si své umístění. Když mě předjel soupeř, hned jsem útok oplatil. V posledním kole jsem si zkontroloval soupeře za sebou a udržel své umístění. Za týden máme náročný závod v Hořicích takže jsem rád, že vše fungovalo tak dobře“.
Jirka Šrámek: “Co dodat, super, spokojenost. Martin v závodě opět zlepšil čas o další dvě sekundy. Nejvíc mě ale potěšil tím, že jsme si řekli, jaká bude strategie pro vývoj závodu a Martin vše dodržel a zvládnul na jedničku. Z mého pohledu to nemohlo dopadnout lépe. Za týden jsou Hořice a to bude úplně o něčem jiném. Martin ale získal jistotu a důvěru v motocykl, což je před tak náročným závodem více než důležité. Závěrem děkuji partnerům, kteří nám pomáhají.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist