Alpe Adria: Brněnské ohlasy I.

Z Memoriálu Františka Šťastného vám přinášíme ohlasy hlavních protagonistů šampionátu Alpe Adria, který se konal od středy do neděle na Masarykově okruhu v Brně.

Kapitoly článku

Heating Service Racing

Jan Halbich, jezdec týmu Heating Service Racing, dnes na brněnském okruhu havaroval z první pozice závodu třídy Superbike.

Před Heating Service Racing Teamem byl dnes druhý letošní závod Alpe Adria šampionátu. Na programu byl závod superbiků na brněnském Masarykově okruhu. Jan Halbich do závodu startoval ze druhé řady, kam jej postavil sobotní šestý čas v deštivé kvalifikaci. Start se našemu jezdci podařil, stejně tak i nájezd do první zatáčky, ve které byl Honza již třetí. Tuto pozici si držel do třetího kola, kdy postoupil na druhé místo a posléze do vedení. Na čele závodu osmnáctiletý závodník vydržel až do posledního kola, kdy došlo k defektu zadní pneumatiky, po kterém Honza havaroval. Dobře rozjetý závod tak nedokončil, nicméně opět ukázal svůj obrovský potenciál a možnosti, které před ním stojí v cestě k dalším závodům sezony 2012.
Jan Halbich: „Start se mi celkem povedl, dostal jsem se na třetí místo. Po pár kolech jsem předjel Marka Jermana i Andyho Meklaua. Celkem se dařilo, jel jsem v pohodě. Celý závod jsem pak vedl, ale bohužel v posledním kole jsem měl defekt zadního kola a spadl jsem. Víkend hodnotím kladně, ale věřím, že příští závod se nám povede lépe. Chtěl bych poděkovat celému týmu za podporu a všem lidem, co nám pomáhají.“

Václav Rumlena, manažer a majitel týmu: „Od prvního dne se nám dařilo posouvat nastavení motocyklu správným směrem, což Honzík potvrzoval neustále zlepšujícími časy na jedno kolo. Nakonec se mu podařilo vylepšit osobní rekord na 2:02,6, což byl vůbec nejlepší čas celého týdne. Velký potenciál ukázal i v dnešním závodě, který prakticky celý odvodil na první pozici. Bohužel v posledním kole došlo k defektu pneumatiky, která ztratila tlak, a to nakonec vedlo k pádu a nedokončenému závodu. Nicméně z Brna rozhodně můžeme odjíždět se vztyčenou hlavou. Potvrdili jsme si, že cesta, kterou jsme se vydali, je cestou správnou. Vývoj motocyklu se posunul opět kupředu, čehož jezdec dokázal využít. Děkuji týmu za skvěle odvedenou práci a těším se, že v dalším závodě již budeme mít i trochu více tolik potřebného štěstí.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist