"Javor" a rok 2005

Michal Javůrek si pro příští sezónu našeho mistrovství pořídil nový motocykl, Hondu tentokrát vyměnil za Suzuki. Krátkou informaci a několik fotografií o přípravě tohoto jezdce na rok 2005 naleznete uvnitř tohoto článku.

V posledních říjnových dnech jsem zachytil informaci o tom, že Michal Javůrek zbrojí na sezónu 2005. Rozjeli jsme se tedy s Pepe Brtkem z Kravka Racing Teamu na špionážní návštěvu :-). Našli jsme Michala na routu, který pořádal pro svůj závodní tým k ukončení sezóny. Požádali jsme ho o několik málo minut, aby nám představil svůj nový stroj. Michal nám ochotně vyšel vstříc. Přináším Vám v následujících řádcích a fotografiích, co jsme se dozvěděli a viděli.
Michalova technika pro rok 2005
Po Michalově vydařeném vstupu do motocyklových silničních závodů se dalo očekávat, že si bude klást do své další sezóny větší cíle a nároky. Tím prvotním, aby mohl Michal pomýšlet na rovnocenné souboje se špičkou závodního pole, je mít k tomu odpovídající techniku. Neponechal tedy nic náhodě a osudu a již na sklonku doznívající motocyklové sezóny pořídil motocykl. Označení motocykl ovšem není to správné, jelikož se jedná o opravdový závodní speciál se specifikací SBK. Je to SUZUKI GSX-R 1000 K3, kterou v letošním roce sedlal Pavel Veselý z týmu PRO RACE . Podařilo se mu s tímto strojem umístit v MEZ MČR ve třídě Superbike na 2. místě a v Alpe Adria Cupu v téže třídě na 4. místě.
Po několika málo prvních slovech, které jsem s Michalem prohodil, mi bylo jasné, že si je vědom toho, na jaké cílové příčky ten bike má. "Svezl jsem se zatím jen tady na návsi na půl plynu, ale i tak to byl mazec. Nevyzkoušel jsem tím ani 10% toho, co ten motocykl opravdu dokáže a jsem z něho velmi mile překvapen. Nemohu se již dočkat prvního opravdového testování na jaře na okruhu": myslím, že tato Michalova slova nepotřebují další komentář. Podívejme se tedy na obrazový materiál, který jsme u Michala v garáži pořídili, a také na dvě fotografie ze závěrečného posezónního rautu.














To jsou první fotografie a základní údaje o Michalově novém stroji. Dle jeho vlastních slov ho nyní čeká o zimní přestávce mnoho práce s naladěním stroje, dáním kapot do vlastních týmových barev MAPLE RACING TEAMU a sháněním mnoha sad kvalitních pneumatik. "Z biku mám ohromnou radost, ale už teď mám starosti, zda seženu alespoň na ty nejdůležitější věci finance. Chtěl bych mimo Volné třídy zkusit aspoň jeden závod Superbiků. Bude se to odvíjet od toho, kolik seženu financí alespoň na ty pneumatiky ... ": zakončil Michal naši návštěvu v jeho garáži. Pokud jste se dočetli až do těchto míst a chtěli byste sponzorsky podílet na vzestupu začínajícího jezdce, kontaktujte nás prosím na emailové adrese: racing@motorkari.cz
Nejen Michal se nemůže již dočkat jara. I my jsme zvědavi na to, jak mu to půjde. Určitě budeme u oficiálního představení motocyklu a při prvních testech. Nebojte se. O nic nepřijdete, budeme Vás o všem informovat ...

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist