XII. ročník Slováckého okruhu o cenu Bohumila Kováře

O víkendu zaburácely ve Starém Městě motory motocyklů různých kubatur, aby jejich jezdci svedli v ulicích města už podvanácté v historii řadu bitev s cílem vyhrát Cenu Bohumila Kováře, slavného motocyklového závodníka a rodáka z Uherského Hradiště.

Závodní víkend, který v sobotu 3.května odstartovaly tréninky, provázelo poměrně dost chladné počasí a silný vítr, který naštěstí nepřinesl déšť. Slabší přilnavost si ale vyžádala hned několik pádů motocyklových závodníků, naštěstí vše bez následků v podobě vážných zranění.

Na startu závodů jednotlivých kubatur nebyli pouze čeští závodníci, ale cestu na staroměstský okruh si rok od roku nachází stále početnější skupina jezdců ze zahraničí. V letošním roce tak diváci a fanoušci motosportu mohli přímo na místě sledovat souboje jezdců jak z České republiky, tak také například z Francie, Německa, Srbska, Slovinska, Švédska, Švýcarska nebo Rakouska.

V celkem dvanácti kategoriích prošlo technickou přejímkou na 234 startujících a z nich se celkem 173 kvalifikovalo do nedělních závodů.

XII. ročníku Slováckého okruhu o cenu Bohumila Kováře

Neděle, 4.května 2014 - výsledky závodů

Závod - Klasik 175 - 8kol - 33,6 km - Klasik 175.pdf
Závod - Klasik 250 - 8kol - 33,6 km - Klasik 250.pdf
Závod - Klasik 350 - 8kol - 33,6 km - Klasik 350.pdf
Závod - Klasik do 500+750 - 7kol - 29,4 km - Klasik 500.pdf , Klasik 750.pdf


Závod - Sidecary - 8kol - 33,6 km - Sidecar.pdf
Závod - CRRC 125/250 GP - 10kol - 42 km - 125 GP.pdf, 250 GP.pdf
Závod - CRRC 125 SPP - 10kol - 42 km - 125 SP.pdf
Závod - CRRC 250 S - 10kol - 42 km - CRR 250.pdf
Závod - Supermono + TWIN - 10kol - 42 km - Supermono.pdf, Twin.pdf

Třída - Klasik 175

Tato kubatura odstartovala den závodů na slováckém okruhu ve Starém Městě. Závod vyhrál Ingo Grämer na MZ RE125 s náskokem 0,230 sekundy před druhým v pořadí Jaromírem Tázlerem. Na třetím místě se umístil další český závodník Miloš Thér na ČZ 125 z roku 1972. Celkem startovalo čtrnáct jezdců, tři z nich nebyli klasifikováni, protože závod nedokončili.

Třída – Klasik 250

Stupně vítězů v této kubatuře byly kompletně v barvách českých závodníků. První místo obsadil Martin Slanec z AMK Hořice, který závodil s motocyklem Yamaha DS 7, tři sekundy za ním dorazil do cíle jezdec dalšího motocyklu s třemi ladičkami ve znaku Lukáš Bělič a třetí byl už s půl minutovou ztrátou Jiří Švihnos. První tři pozice byly parketou pro jezdce Yamahy, ale už čtvrtý v cíli Libor Kděrka závodil v sedle stroje domácí výroby Jawa 350 RS a první pětici uzavřel Slovák Josef Ježovica s ČZ JT250

Třída – Klasik 350

Závod ve znamení značky Yamaha vyhrál s náskokem téměř osmi desetin Vítězslav Hatan před Jiřím Švihnosem a Lukášem Běličem. V jedné minutě byli čtvrtý Josef Juřík, pátý Václav Slanec a šestý Luděk Málek. Nejlépe umístěným jezdcem na jiném stroji než Yamaha, byl osmý v cíli Miloš Thér z AMK Police nad Metují, který závodil s motocyklem ČZ260.

Třída Klasik 500+750

Závod jen na čtyři kola vyhrál v kategorii pětistovek jezdec Tomáš Maixner (Kamenec) na Hondě CB500. Jen necelé tři desetiny ztratil Martin Vraspír (MV Renovace cz), který si před třetím v pořadí německým závodníkem Ronaldem Neefem vytvořil bezpečný náskok před dvacet sekund.

REVIZE VÝSLEDKŮ (8.5.2014) - Klasik do 750ccm.pdf

V kategorii do 750ccm byl nejrychlejší Slovinec Silvo Habat na Hondě CB500. Druhý v pořadí Petr Kunz, který závodil s Hondou CB750 na Slovince ztratil pět sekund. Třetí je klasifikován Čech Frank Mrázek na Triumphu Tridend z roku 1971. Původně uvedený ve výsledcích na třetím místě Johan Früböck nebyl klasifikován.

Třída – Sidecar

Závod posádek vyhrála dvojice Suzuki GS1000 Petr Verbík s Marianem Panáčkem před dvojicí na BMW R100RS Františkem Prchalem a Zdeňkem Černým. Na třetím místě se umístili jezdci Hondy Jan Bednář s Janem Exnerem. Ze zahraničních posádek byli nejlepší Švýcaři Chaily Suter a Brigitte Fauch na Suzuki Windle.

Třída - CRRC 125/250 GP

Nejslabší kubatuře 125GP zajel na první místo Rakušan Christopher Eder na KTM FRR125. Sekundu ztratil na Rakušana německý závodník Hondy RS125 René Lohse a třetí v pořadí byl český závodník Patrik Kolář na Hondě. Ve čtvrtlitrech vyhrál Čech Karel Matuš junior před Francouzem Ericem Lenserem a Pavlem Jančíkem.

Třída - CRRC 125 SPP

Velmi oblíbený závod s plným startovním roštem je třída 125SPP, kde závodilo celkem 36 závodníků. Vítězem je Radek Lamich na Aprilii RS. Šest sekund za jezdcem týmu BrainRacing EU je Michal Šlezar a třetí v pořadí Miroslav Sedlo, který závodí s motocyklem Cagiva Mito. Tomáš Mysliveček se s motocyklem Aprilia RS 125 umístil na osmé pozici.

Třída - CRRC 250 S

V dvěstěpadesátkách slavil vítězství Olin Hanák v sedle motocyklu Aprilia RS250. Druhé místo obsadil jezdec Hondy NSR250 David Hanzalík a třetí byl v cíli Lukáš Walter na Suzuki RGV250.

Třída - Supermono + TWIN

V kategorii Supermono dominovali závodníci z Německa, když první místo vybojoval jezdec Kehrer Racing Team Johanes Kehrer na Scorpionu a druhou příčku obsadil jeho krajan Daniel Zornweg na MZ Supermono. Pro české barvy vybojoval bronz Libor Kamenický na motocyklu značky Mali Jawa.

Třídě TWIN dominoval jezdec Kawasaki ER6 Michal Dokoupil z týmu Motopoint Indi Racing, který také zajel rekord okruhu. Na druhém místě se umístil David Hanzalík na Suzuki SV650 a třetí je Marek Němeček s motocyklem Suzuki SV650. Velmi dobré sedmé místo si na konto připsala Veronika Hankocyová v sedle Kawasaki, devátý byl jezdec Suzuki SV650 Vladimír Šnajdr z Road Racing Liberec.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist