Už 26. května vstoupí do českých kin film PLNÁ 6

Historicky  první  dokument  z  prostředí  nejnebezpečnějšího  motoristického
sportu  vstoupí  26.  května  do  kin.  Filmový  portrét  závodníka  Kamila  Holána, který proslul účastí na těch nejnáročnějších závodech světa, se natáčel více než šest  let.  Režisérský  debut  kameramana  Adama  Sejka  vypráví  příběh  muže  z obyčejných poměrů, který podlehl vášni rychlosti a podřídil jí celý svůj život.

Název Plná 6 odkazuje na moment, kdy motocykl dosáhne svého limitu a jede na šestý stupeň maximální rychlostí. Tak se dá zjednodušeně popsat i celá kariéra závodníka Kamila Holána. Dokument přibližuje počátky Kamilovy vášně k motocyklům, jeho cestu k závodění i úspěchy na legendárních okruzích po celém světě. "Když jsme před šesti lety začínali s natáčením, vůbec jsme netušili, na jak dlouhou cestu se vydáváme. Ale díky ní jsme se dostali na legendární okruh Tourist Trophy na ostrově Man nebo na nejextrémnější závod Pikes Peak v Americe. V našem příběhu je spousta motorek, mých úspěchů, ale také pádů, které bohužel k závodům patří," říká o natáčení hlavní postava a závodník Kamil Holán.

Pro Adama Sejka, který se jako kameraman podílel na filmech V SÍTI, Provazochodkyně nad Prahou nebo 13 MINUT, jde o režisérský debut. "Co se týče dokumentu Plná 6, chtěl jsem zůstat pouze za kamerou. Mé nadšení a mrak nápadů se však rozrostl do takových rozměrů, že už nebylo možné všechno někomu předat, a především najít režiséra, který by sdílel stejné nadšení pro věc. Nejjednodušší tedy bylo vydat se vlastní cestou a i film režírovat," vysvětluje Sejk. Film od producenta Václava Flegla a společnosti Sounderground bude poprvé v předpremiéře k vidění na závodě 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích. V kinech po celé ČR se objeví pod distributorem Aerofilms už 26. května 2022.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
PLNÁ 6
• celovečerní dokumentární film, ČR • 2021 • 80 min • režie: A. Sejk • premiéra: 26.5. 2022 •

Scénář a režie: Adam Sejk
Kamera: Adam Sejk
Střih: Jakub Voves
Zvuk: Václav Flegl
Hudba: Marek Doubrava
Producent: Václav Flegl - Sounderground
Koproducenti: Adam Sejk - Take It Easy
Saša Dlouhý - FreeSam
Výkonná produkce: Jakub Svěrák - Fixer Service Prague
Dramaturgie: Ivo Bystřičan
www.plna6.com

Synopse:
Kamil Holán je jedním z nejlepších českých motocyklových závodníků na přírodních okruzích. Přestože jeho možnosti a zázemí ani zdaleka nedosahují úrovně světových továrních jezdců, na nejtěžších roadracingových tratích jako je Isle of Man, je schopen se jim vyrovnat. Dokumentární portrét vypráví příběh muže z obyčejných poměrů, který podlehl vášni rychlosti a podřídil jí svůj život i tělo. Plná šest znamená moment, kdy motocykl dosáhne svého limitu a jede na šestý stupeň maximální rychlostí. Znamená vítězství nasednout na motorku a rozpálit to naplno? Pohled do každodennosti extrémního závodníka odkrývá sílu nečekaných podmínek úspěchu. Dokážeme pochopit, co vrcholový sportovec získává nasazováním života a co vyžaduje a přináší překonávání limitů?

Video pozvánka od Kamila

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist