Tým Kimura Racing po víkendové Jarní ceně Brna

Víkend patřil startu české road racingové scény. První závod sezony uspořádali jako již tradičně na brněnském Masarykově okruhu, kde se jel třetí ročník motocyklového podniku s názvem Jarní cena Brna. Pro tým Kimura Racing to byl vůbec první letošní závodní víkend. Náš jezdec Petr Bičiště se již ale zúčastnil závodu vytrvalostního mistrovství světa, který se jel před týdnem na okruhu v Le Mans, kde hájil barvy německého týmu Gert56.

Na brněnský Masarykův okruh jsme vyrazili již ve čtvrtek, protože na páteční den byly v plánu volné tréninky, kterých jsme se zúčastnili. Petr "Kimura" Bičiště má pro letošní závodní sezonu k dispozici dva motocykly. K motocyklu BMW HP4 z loňské sezony, s nímž je již velmi dobře sžit, přibyl ještě jeden motocykl a to BMW RR 2015.

Páteční volné tréninky probíhaly pro náš tým celkem v poklidu. Do prvního volného tréninku jsme vyjeli s motocyklem HP4, u kterého byly zjištěny technické problémy s řazením, takže jsme dva další zbylé tréninky absolvovali na motocyklu BMW RR. V pátek se Kimurovi povedlo zajet nejlepší čas 2:10s s čímž jsme byli pro začátek spokojeni a doufali v další zlepšení v následujících dvou dnech.

V sobotu nás čekaly dva kvalifikační tréninky a na závěr první závod víkendu. Sobotní den pro nás ale nezačal úplně nejlépe. V prvním kvalifikačním tréninku se nám povedlo stlačit čas o další vteřinu dolů, když si Petr zajel své maximum, které mělo hodnotu 2:09s. V závěru tréninku našeho jezdce poznamenal celkem nepříjemný pád v první zatáčce po startu. Pád si vyžádal lehká zranění, motocykl dopadl o něco hůře. To znamenalo ukončení působení motocyklu HP4 na letošní Jarní ceně, protože byl natolik poničený, že ho nešlo na místě opravit.

Do druhé kvalifikace tak Petr znovu vyjel na „Ereru“. Svůj čas oproti prvnímu tréninku nezlepšil, což znamenalo šestou příčku v celkové kvalifikaci a také postavení do druhé řady startovního roštu odpoledního závodu. V tom se nám podařilo velmi dobře odstartovat. Po výborném startu se Petr posunul o jednu příčku, jel tedy pátý za Markem Hartlem. Za sebou měl velmi tvrdě dorážejícího Tomáše Borovku, který nakonec našeho jezdce předjel a dostal se tak na pátou příčku. Do konce závodu, se už nic nezměnilo, takže Petr projel cílovou čárou na šestém místě. Obhájil tak stejnou příčku, která mu patřila v kvalifikaci. Nutno připomenout další zlepšení našeho jezdce, který opět zlepšil svůj nejlepší čas, který měl po prvním závodě hodnotu 2:08.

Nedělní slunečný den zahájil dopolední warm-up, kde jsme otestovali poslední úpravy motocyklu před druhým závodem, který nás čekal až v závěru dne. Do druhého závodu odstartoval Petr limitovaný zraněními, které utrpěl při sobotním pádu při první kvalifikaci. Start se mu moc nepovedl, a tak se propadl o jedno místo oproti postavení na startu. Po celou dobu závodu jel Kimura osamocen bez jakéhokoliv ohrožení. Cílem druhého závodu, tedy projel na sedmé příčce. Zranění ze sobotního pádu byla znát, a tak se opravdu nedalo jet se stoprocentní razancí, což byla škoda, protože bychom určitě dokázali držet krok s konkurencí.

Třetí ročník Jarní ceny Brna je tedy minulostí. Náš tým jednoznačně ukázal, že patří do absolutní špičky, což bude také cíl letošní sezony. Dojíždět a atakovat přední pozice. Celý tým fungoval po celou dobu víkendu na jedničku, a tak nezbývá nic jiného než poděkovat všem za tvrdou práci, kterou o tomto víkendu odvedli. Obrovský dík patří všem sponzorům a partnerům, především firmám Wepol, Safmetal a MotorPower a dále všem co nám fandili a podporovali nás.

Dalším závodem našeho velmi nabitého programu pro letošní sezonu bude první závod šampionátu IRRC na nizozemské tratí v Hengelu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist