Tento týden je na programu Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix

Jednotlivé motocyklové soutěže uzavírají posledními závody sezony své šampionáty a to je přesně období, kdy také vrcholí sezona závodů na přírodních okruzích. Řeč je o závodu v Macau, bývalé portugalské kolonii, které dnes spadá pod správu Čínské lidové republiky. Do Macau teď míří nejlepší jezdci z celého světa a to včetně Marka Červeného, který už na tomto městském okruhu není žádným nováčkem. První tréninky 53.ročníku Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix jsou ve čtvrtek, pátek je kvalifikační a sobota dnem závodu.

Kapitoly článku

Již 53.ročníku Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix má startovní listinu nabitou zvučnými jmény s minimálně čtyřmi jezdci, kteří mají na kontě celkem třináct vítězství. Nejúspěšnějším jezdcem je s osmi vítězstvími Michael Rutter, který na městském okruhu Guida poprvé triumfoval v roce 1998. O devátý triumf se tento veterán pokusí v sedle stroje specifikace MotoGP Honda RC213V týmu Aspire-Ho by Bathams Racing. Loni byl Michael Rutter druhý v cíli.

Vítězem závodu v Macau byl loni Peter Hickman, jenž si na konto připsal třetí vítězství na této technicky náročné trati. Jezdec z prostředí britského šampionátu superbiků BSB je rekordmanem z Ulster Grand Prix, kde nastavil maximum na kolo 136.415mph (219.538km/h) a velkým favoritem na letošní prvenství.

Dalším zvučným jménem na soupisce jezdců je John McGuinness, vítěz závodu v Macau z roku 2001 a vítěz třiadvaceti závodů TT. Loni kvůli zranění chyběl, letos McGuinness nastoupí v sedle PBM Ducati V4 R. Dalším vítězem závodu v Macau je na letošním seznamu Ian Hutchinson, který podobně jako McGuinness válčil se zraněními.

Určitě bude zajímavé sledovat stoupající hvězdu v podobě Davey Todda, který jel loni v Macau poprvé a skončil devátý. Todd letos vyhrál IRRC, NW200 a na pódiu stál také v Ulster GP. Dvanáctou návštěvu Macau má před sebou Horst Saiger, podesáté pojede Didier Grams a počtvrté český závodník Marek Červený, jezdec týmu Wepol Racing BMW.

GUIA CIRCUIT, Macau (Čína)

Délka: 6,2 kilometrů
Minimální šířka: 7 metrů
Rekord/kolo: Stuart Easton (Kawasaki) 2010 ... 2'23,616s

53.ročník Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
AfroRR přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist