Soutěž o 6 vstupenek na Zlatý Kahanec

Roadracingová sezóna zažije jeden ze svých vrcholů. Buďte u toho a soutěžte s námi o 6 lupenů na neděli 1.9.2013.

Krátce z historie

Silniční motocyklové závody, které se jezdily o trofej Zlatý kahanec, měly dlouhou historii a patřily k nejvýznamnějším motocyklovým závodům ve střední Evropě. Byl to třetí nejstarší silniční motocyklový závod v tehdejším Československu, vždyť první závod O Zlatý kahanec se jel už v roce 1948.

Po letech závodění na nejrůznějších okruzích se od roku 1965 definitivně zabydlel nedaleko Havířova v nádherném prostředí Těrlické přehrady a nově vzniklý Těrlický okruh se rázem stal nejrychlejší závodní tratí u nás a jednou z 10 nejrychlejších tratí v Evropě. V roce 1981 zde vítěz 4 Velkých cen Maďar János Drapál zajel závod průměrnou rychlostí 175 km/h.
O významu Těrlického okruhu hovoří i účast 4 vicemistrů světa, 3 mistrů Evropy a 7 vítězů Velkých cen, nad závodním okruhem vlály vlajky 26 účastnických zemí, z nichž nejexotičtější patřily Austrálii, Japonsku, Jihoafrické republice a Novému Zélandu. Kvalitní jezdecké obsazení přilákalo každý rok tisíce spokojených diváků, největší účast činila 19.532 platících diváků.
Když se v roce 1990 uzavřela 25 letá historie Těrlického okruhu a v průběhu dalších let byl zlikvidován celý sportovní areál včetně diváckých tribun, ředitelské, časoměřičské a rozhlasové věže, parkoviště závodních strojů i u jezdců tolik oblíbené restaurace U Roberta, nikdo nevěřil ve vzkříšení dávné slávy Těrlického okruhu.

Po 18 leté přestávce se na podnět místních mladých nadšenců Martina Mojžíszka a Petra Hrabčáka rozhodlo nově vzniklé Občanské sdružení PROSPORT – CZ obnovit dlouholetou a vyjímečnou tradici silničních motocyklových závodů na Těrlickém okruhu právě v roce 60.výročí od prvních závodů O zlatý kahanec. A pokud si někdo potrpí na kulatá výročí, závod konaný ve dnech 31.8. - 1.9. 2013 s jede jako jubilejní 30.ročník mezinárodních silničních motocyklových závodů na Těrlickém okruhu.

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Jaká je délka tratě Těrlického okruhu?
    • 6000 m
    • 5900 m
    • 6100 m

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Milan Hlavatý - (Odebírat články autora)




TOPlist