Obrazem - Závody v Dymokurech

Díky obětavé práci pořadatelů nebyli ani letos diváci ochuzeni o závody v Dymokurech. Tím se z Dymokurského závodu zároveň stává jediný skutečně roadracingový závod pořádaný v tomto roce.

Na Dymokurském okruhu se divákům postupně představovaly všechny výkonnostní kategorie od Klasiků 125 ccm a 250ccm přes kategorii Klasik 300 cmm + 500 ccm + 750 ccm. Právě v třídě do 350 ccm jezdec s číslem 73 Petr Petružálek byl nucen dokončit závod s utrženým táhlem řadicí páky.

Den dále pokračoval závodem  Supermono + 400 SSP, kde měl hned v úvodu kolizi jezdec s číslem 69 Petr Najman s dalším jezdcem. Z toho důvodu musel být závod přerušen na necelou hodinu. Poté byl závod restartován na 10 kol. Závod nakonec vyhrál právě jezdec Petr Najman, který během nucené pauzy opravil svůj motocykl.

Po odjetí kategorie Twin, přišel na řadu závod skupiny B nad 600 cmm, který vyhrál stylem start cíl jezdec s číslem 21 Dan Vysloužil. Předposlední kategorii byl závod do 600 ccm. I tato třída byla poznamenána hned v úvodu nehodou a závod bylo nutné přerušit a po krátké chvíli znovu restartovat. Závod po restartu vyhrál Petr Najman, na druhém místě se pak umístil jezdec Jorn Hamberg následovaný číslem 4 Christianem Schmitzem.

Což nás dostává na závěr celého dne a to ke skupině A nad 600 ccm. Kde se divákům představila špička evropských roadracingových jezdců, ale i jezdců kteří nikdy přírodní okruhy nejeli jako například jezdec s číslem 182 Karel Pešek, který nakonec dojel na 14. místě. Ale i jiný český jezdec Michal Prášek se dokázal v tak velké konkurenci prosadit a vybojovat krásné třetí místo.

Informace o redaktorovi

Jiří Exler - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist