Obrazem z víkendových závodů v Dymokurech

Již tradičně pořádali začátkem září na Dymokurském okruhu 7. ročník závodů silničních motocyklů. Ty se jely O cenu Bohumila Staši pod hlavičkou Českomoravské asociace motocyklového sportu (CAMS) v rámci Mistrovství a Přeboru České republiky na přírodních okruzích 2019.

Už první ranní závod, a to závod skupiny KLASIK 175ccm a 250ccm, byl odstartován do horkých podmínek. Ihned po startu se vedení ujal jezdec Josef Lukšík, který již na čele zůstal a udával tempo až do konce závodu. Druhý se v kategorii 250ccm umístil Jiří Švihnos a třetí pak Milan Bango. Kategorii 175ccm pak opanoval jezdec Milan Šobáň.

Následovala kategorie KLASIK 350+500+750ccm, kde se již v zaváděcím kole objevily první problémy, a to u jezdce Karla Havlíčka, kterému upadla řadicí páka. Na startu se to jeho týmu podařilo opravit, ale bohužel krátce po startu se tento problém objevil znovu a jezdec byl nucen odstoupit. Na čelo závodu se v prvním kole probojoval jezdec Jiří Švihnos, ale ani jemu se problémy nevyhnuly a byl nucen v sedmém kole odstoupit. Vítězem se tedy stal Vítězslav Hatan.

Následující kategorie 125SP, 400SSP+Supermono, Twin se obešly bez větších problémů. Až kategorie 250SP+125GP+250GP, která měla oddělené starty pro 125ccm a 250ccm, nabídla tu pravou závodní podívanou. Již od startu to v kategorii 125cmm bylo o dvou jezdcích. Christopher Eder a Chris Meyer si na trati nedarovali ani metr. V polovině závodu to vypadalo, že první příčku uhájí Christopher Eder, ale v jedenáctém kole se těmto jezdcům připletl do cesty jeden z pomalejších jezdců a Edera zbrzdil, což byla šance pro Chrise Mayera, kterou stoprocentně využil.

Závodu do 600 ccm kraloval jezdec Tomáš Tóth, který jel stylem start-cíl, a nikomu se nepodařilo jezdce dohnat, druhý se pak umístil slovenský jezdec Miroslav Sloboda, a třetí skončil Michal Vecko.

Nad posledním závodem, což byla kategorie nad 600ccm, se zatáhlo a objevila se hrozba deště, takže start závodu byl lehce urychlen. Z první pozice startoval jezdec Michal Prášek, který se ale po startu propadl za jezdce Marka Červeného, který závod až do devátého kola vedl. V tomto kole ho Michal Prášek předjel, a začal souboj o prvenství v závodě, který se rozhodl až na cílové čáře ve prospěch Michala Práška, druhý tedy skončil Marek Červený, a třetí pak Tomáš Borovka.

Kompletní výsledkový servis.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist