Montáže Brož Racing Team po pátečních trénincích v Brně

První den tréninků na Jarní ceně Brna zakončili Filip Salač i Jirka Brož na prvních pozicích. Páteční ráno nás přivítalo velmi chladně, kolem okruhu a na přilehlých tribunách se stále nacházela bílá sněhová pokrývka. S Jirkou jsme se rozhodli hned první jízdu vynechat kdežto Filip absolvoval celý dnešní program, kdy teplota pozvolna šplhala až k 10°C, a pokračoval tak v seznamování se se svým závodním speciálem KTM RC250GP. Během dne proběhlo týmové focení. Nyní se již celý tým s pozitivní náladou, kdy oba naši jezdci ovládli své kategorie, začíná soustředit na zítřejší kvalifikaci.

Filip Salač zajel v druhém měřeném tréninku čas 2:16,420 a ve třetím tréninku čas vylepšil o necelé dvě sekundy na 2:14,741 i přes to, že se znovu začalo ochlazovat. „Ráno byla hodně studená trať, tak jsem do prvního tréninku vlítnul jen na dvě kola, abych vyzkoušel motorku,“ komentoval první den v Brně Filip Salač.

„Ve druhém tréninku bylo nejtepleji. Vzduch měl něco kolem deseti stupňů a trať kolem osmnácti. Čas jsem zajel nic moc, nemám z něj úplně dobrý pocit. Na trati je hodně jezdců a každé kolo musím předjíždět pomalejší jezdce. Motorku budeme muset na zítřejší kvalifikaci ještě poladit.”

Jirka Brož ve druhém tréninku zajel druhý nejrychlejší čas (2:13,481), ve třetím tréninku se ale zlepšil i přes chladnější podmínky o 3,2 sekundy na čas 2:10,246, což už stačilo na první místo a zároveň i na nejrychlejší čas v kategorii do 600ccm, který jsme dnes mohli vidět.

Jirka Brož k pátečnímu programu uvedl: „Hned od rána bylo pěkně chladno, adheze nebyla dobrá, ale i tak nás to dneska neskutečně bavilo a jeli jsme rychle. Bylo super tady vidět zase celý tým a že všechno funguje jak má. S dneškem jsme spokojení a na zítra chceme ještě zrychlit, pokud na to bude počasí. Nejvíc se těším samozřejmě na závod, posledně jsem tady závodil někdy v roce 2010, takže už je to nějaký ten pátek.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist