Macau GP 2018 – Závod vyhrál Hickman, Červený je jedenáctý

Vítězem 52.ročníku Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix je Peter Hickman, který si na konto připisuje třetí triumf v Macau. Rekordmanem ale nadále zůstává s osmi vítězstvími Michael Rutter, který dnes závod dokončil na druhé pozici. Třetím jezdcem v cíli je Martin Jessopp. Český závodník Marek Červený obsadil jedenáctou pozici. Závod byl po nehodě dvou jezdců tři kola před cílem předčasně ukončen.

Do závodu na dvanáct kol startoval z první řady Peter Hickman (Aspire-Ho by Bathams Racing), Michael Rutter (Aspire-Ho by Bathams Racing) a Martin Jessopp (Tak Chun Group by PBM). Český závodník Marek Červený (Wepol Racing by Penz13) odstartoval třináctý.

Po startu si první místo udržel Peter Hickman, ale brzy se před jezdce BMW dostal jeho týmový kolega Michael Rutter, který jel s RC213V. Do druhého kola najížděl třetí Gary Johnson (Briggs Equipment Kawasaki), čtvrtý byl Danny Webb (MGM by Penz.13) a pátý Martin Jessopp (Tak Cun Group by PMB). Marek červený po startu získal pozici, ale do druhého kola najel třináctý.

Po třech odjetých kolech jela vpředu trojice Peter Hickman, Michael Rutter a Danny Webb. S mírnou ztrátou za vedoucí skupinkou jela dvojice Gary Johnson a Martin Jessopp. Na sedmé pozici byl David Johnson (PR Racing), který závodí s týmem s nímž jel v britském šampionátu BSB český závodník Jakub Smrž. Dvanáctá pozice patřila Marku Červenému.

V polovině závodu si vedoucí Peter Hickman dokázal najet solidní náskok na osminásobného vítěze klání v Macau Michaela Ruttera. Třetí jel Martin Jessopp, který se snažil utrhnout dvojici Danny Webb a Gary Johnson. Marek Červený už figuroval na jedenácté pozici a měl šanci se dostat mezi nejlepších deset.

Tři kola před koncem závodu havarovali při kolizi dva jezdci a závod zastavily červené vlajky. Jezdci zamířili pomalým tempem do boxů a klání předčasně skončilo. V tu chvíli byl stav takový, že na první pozici figuroval Peter Hickman, druhý byl Michael Rutter a třetí Martin Jessopp, jemuž se podařilo překonat Dannyho Webba. Toto pořadí je také konečným výsledkem letošního ročníku v Macau. Český jezdec Marek Červený závod dokončil na výborné jedenácté pozici.

52.ročník Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix – Závod
Sobota, 17.listopadu 2018 – Macau, Čína

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist