Macau GP 2018 – Provizorní pole position má Hickman, Červený je třináctý

Druhým bodem čtvrtečního programu 52.ročníku Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix byla první kvalifikace. V ní zajel nejrychleji Peter Hickman, jemuž se podařilo překonat rozdílem necelé vteřiny vítěze prvního tréninku Michaela Ruttera. Český závodník Marek Červený obsadil v první kvalifikaci třináctou pozici. Po prvním tréninku už jsou dva závodníci v nemocnici.

Výbornou výchozí pozici má před páteční druhou kvalifikací Peter Hickman (Aspire-Ho by Bathams Racing), jemuž se povedlo zajet kolo městského okruhu časem 2'25,429 sekundy a první kvalifikaci vyhrát. Britský jezdec překonal vítěze prvního tréninku Michaela Ruttera (Aspire-Ho by Bathams Racing) rozdílem 0,949 sekundy a na obou je vidět, že by rádi svedli bitvu o celkové vítězství v závodě. Třetí jezdec v pořadí Danny Webb ( MGM by Penz13) byl o 2,581 sekundy pomalejší.

Český závodník Marek Červený (Wepol Racing by Penz13) nastavil maximum na kolo na hodnotu 2'33,193 sekundy a to mu stačilo na třináctou pozici výsledkové listiny první kvalifikace. Celkem zajel třináct okruhů a jeho čas byl o 7,8 sekundy pomalejší od prvního Hickmana.

Do první kvalifikace nenastoupil Raul Torras (Raul Torras Racing by Martimotos), protože byl po nehodě z prvního tréninku převezen do nemocnice. Dle prvních zpráv je Španěl mimo ohrožení života, byl nějakou dobu v bezvědomí a je tam podezření na zranění klíční kosti. Závodník z ostrova Man Andy Dudgeon (VRS Racig) je rovněž v nemocnici v Macau, ale dle šéfa jeho týmu je mimo nebezpečí.

52.ročník Suncity Group Macau Motorcycle Grand Prix – Kvalifikace (1)
Čtvrtek, 15.listopadu 2018 – Macau, Čína

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist