Macau GP 2017 – Závod ukončily červené vlajky, vyhrál Irwin

Závod v Macau vyhrál Glenn Irwin, který je tak od roku 1996 prvním jezdcem ze Severního Irska, jemuž se v bývalé portugalské kolonii podařilo získat zlato. Druhý skončil Peter Hickman a třetí Michael Rutter. Český závodník Marek Červený, který zajel ve warm upu devátý čas, obsadil šestnáctou příčku, Petr Bičiště byl dvacátý. Závod ale jezdci neodjeli celý. V sedmém kole došlo k těžkému pádu a klání bylo zastaveno. Později vyhlásili na stupních vítězů výsledky, nicméně na zúčastněných bylo vidět, že není důvod k oslavám.

Do závodu na dvanáct kol startoval z první řady Glenn Irwin (Tak Chun Racing by PBM/Penz13 Ducati), druhý Peter Hickman (SMT Bathams by MGM Macau BMW) a třetí Michael Rutter (SMT Bathams by MGM Macau BMW). Z druhé řady vyrazil Conor Cummins (Padgett's Motorcycles), Martin Jessopp (Riders Motorcycles BMW) a David Johnson (Four Aniels Racing). Marek Červený (Wepol-Heidger-Motorsport) odstartoval devatenáctý, Petr Bičiště (Wepol-Heidger-Motorsport) dvacátý čtvrtý.

Po startu si vedení udržel Glenn Irwin, druhý jel Peter Hickman a třetí Martin Jessopp. Start vůbec nevyšel Michaelu Rutterovbi, jemuž se jeho BMW hned několikrát vzepjalo. V průběhu prvního kola pak převzal vedení Peter Hickman, ale v závěrečné pasáži před nájezdem do druhého kola se na špici závodního pole znovu posunul jezdec Ducati Irwin.

Ve třetím kole Rutter atakoval třetího Jessoppa a byl úspěšný, takže pokračoval ve stíhací jízdě týmového kolegy, na něhož ve čtvrtém kole ztrácel 4,5 sekundy. Český závodník Marek Červený jel na osmnácté pozici, Petr Bičiště byl třiadvacátý.

Po pěti odjetých kolech vedl Glenn Irwin, druhý Peter Hickman ztrácel něco do půl sekundy. Třetí Michael Rutter po nepovedeném startu sice získal nějaké pozice zpátky, ale na vedoucí dvojici mu chybělo šest sekund. Čtvrtý jel Martin Jessopp a první pětku uzavíral Conor Cummins.

V polovině šestého kola došlo k těžkému pádu jednoho z jezdců a závod zastavily červené vlajky. Do vysílání televize se následně dostaly záběry, které napověděly o jak vážný incident se tam jednalo. Když Glenn Irwin projel kolem místa nehody, měl po dojezdu do boxů slzy v očích.

AKTUALIZACE - Během převozu do nemocnice zemřel na následky zranění Dan Hegarty.
Čest jeho památce.
51.ročník Suncity Group Macau Motorcycle GP – Závod (7/12)
Sobota, 18.11. 2017 – Macau, zvláštní správní oblast ČLR

Výsledky zatím nejsou k dispozici ...

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
delphine přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist