IRRC Superbike vyhrál Le Grelle, Červený je druhý

Posledním závodem v německém Frohburgu skončil letošní ročník evropského šampionátu závodů na přírodních okruzích International Road Racing Championship 2017. V kategorii Superbike získal titul Belgičan Sebastien Le Grelle, nejlépe postaveným českým závodníkem je druhý Marek Červený. V třídě Supersport vyhrál Nizozemec Joey den Besten, nejlepší z českých jezdců je čtvrtý v pořadí Kamil Holán, který letos závodil v obou třídách.

O víkendu závodil v německém Frohburgu jezdci seriálu International Road Racing Championship (IRRC). V třídě IRRC Superbike vyhrál první závod český zástupce Marek Červený, jemuž se podařilo překonat lídra Le Grelleho z Belgie. Třetí skončil Johan Fredriks. Z českých závodníků zajel do první desítky sedmý Petr Bičiště, osmý Kamil Holán a desátý Pavel Tomeček.

Ve druhém závodě slavil vítězství Sebastien Le Grelle, mistr Evropy pro rok 2017. Druhý byl Němec Didier Grams a třetí Marek Červený, který takto uzavřel premiérovou sezonu jezdce třídy Superbike. Do desátého místa zajel sedmý Petr Bičiště a osmý byl Kamil Holán.

V třídě IRRC Supersport vyhrál první závod Belgičan Laurent Hoffmann. V jeho případě celkem překvapení, protože v průběhu sezony nezískal v závodě víc jak třináct bodů. Druhý skončil Joey den Besten a třetí byl Thomas Walther. Český jezdec Kamil Holán obsadil osmou příčku.

Druhý závod vyhrál Němec Thomas Walther, jemuž to ale k celkovému prvenství v soutěži nestačilo a letošní sezonu uzavřel jako druhý v pořadí. Vítězem je Joey den Besten, který také ve druhém klání získal dvacet bodů. Třetím jezdcem v cíli druhého závodu, celkově pátým v soutěži, byl Rakušan Jochen Rotter. Kamil Holán zajel na desáté místo a sezonu uzavřel celkově čtvrtý. Druhým Čechem v poli je Vladimír Šnajdr jemuž s čtyřiadvaceti body patří šestnáctá příčka.

Kamil Holán po závodech uvedl: „Ve Frohburgu se mi podařilo udržet celkové čtvrté místo v kategorii IRRC Supersport a osmé místo v IRRC Superbike. Poslední závody jsem si moc užil a jsem rád, že jsem je v pořádku dojel. Absolvovat celou sezonu v obou třídách je strašnej nářez a já jsem šťastnej, že jsme to s týmem se ctí ustáli.“

„Chtěl bych vám všem moc poděkovat za podporu během sezony, která byla naprosto úžasná. Při úspěších mě hřála, při neúspěších motivovala. Pro můj tým a moje sponzory jsou slova díků málo, protože to, jak neskutečně zabojovali, abychom mohli znovu závodit je něco naprosto výjimečného a jsem opravdu pyšný, že mám takové lidi kolem sebe.“

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist