IRRC – Druhý podnik sezony ve finské Imatře

Druhý podnik sezony International Road Racing Championship (IRRC) zavítal do Finska, kde se jelo na přírodní trati v Imatře. Opět se soutěžilo ve dvou kategoriích a to IRRC Superbike a IRRC Supersport. Třetím podnikem sezony bude v termínu 13.-14.července Těrlicko.

Ani ve Finsku nezaváhal Francouz Matthieu Lagrive, jemuž se povedlo vyhrát oba víkendové závody a s rovnou stovkou bodů, což je po čtyřech závodech plný počet bodů, vede průběžné hodnocení IRRC Supersport. Jezdec Yamahy porazil Laurenta Hoffmanna, který bral z obou klání po dvacet bodů za druhá místa a je také druhý v tabulce šampionátu.

V prvním závodě dojel na třetí pozici domácí závodník Koski Anssi, který dostal na stupně vítězů značku Triumph. Ve druhém závodě supersportů byl třetí Dán jedoucí na Yamaze Christian Schmitz. Ten je také třetím jezdcem průběžného hodnocení, kde s šedesáti body ztrácí na druhého třináct bodů.

IRRC Supersport  – 1.závod (Top10)
1. Matthieu Lagrive, 2. Felix Nassi, 3. Laurent Hoffmann, 4. Anssi Koski, 5. Luca Gottardi, 6. Christian Schmitz, 7. Erwan Bannwart, 8. Pierre Yves Bian, 9. Xavier Denis, 10. Ilja Caljouw
IRRC Supersport – 2.závod (Top10) 201902-irrc-ssp-ranking.pdf
1. Matthieu Lagrive, 2. Sami Penna, 3. Pauli Pekkanen, 4. Laurent Hoffmann, 5. Christian Schmitz, 6. Pierre Yves Bian, 7. Luca Gottardi, 8. Anssi Koski, 9. Xavier Denis, 10. Sebastian Frotscher

Superbiky jely rovněž dva závody a podobně jak na úvod v Hengleu, je také v Imatře vyhrál Davey Todd (Wepol Racing BMW). Britský závodník má po čtyřech odjetých závodech na svém kontě plný počet bodů a zatím je velkým favoritem na celkové vítězství. Na druhé a třetí místo zajel domácí jezdec Emo Kostamo a úřadující šampion Danny Webb (Wepol Racing BMW).

Český závodník Marek Červený (Wepol Racing BMW) byl v prvním závodu pátý, ale v rámci série IRRC bral třináct bodů za čtvrté místo. V průběžném hodnocení je lídrem Davey Todd, jehož náskok je na dvaatřiceti bodech. Druhý je Fin Emo Kostamo a třetí v pořadí je Marek Červený. V závodech bodovali také další Češi jako Tomáš Borovka, Aleš Nechvátal a Pavel Tomeček.

IRRC Superbike – 1.závod (Top10)
1. Davey Todd, 2. Marko Ratto, 3. Erno Kostamo, 4. Danny Webb, 5. Marek Červený, 6. Virgil-Amber Bloemhard, 7. Lukas Maurer, 8. Pauli Pekkanen, 9. Markus Karlsson, 10. Didier Grams … 13. Tomáš Borovka ... 16. Aleš Nechvátal, 17. Pavel Tomeček
IRRC Superbike – 2.závod (Top10) 201902-irrc-sbk-ranking.pdf
1. Davey Todd, 2. Danny Webb, 3. Erno Kostamo, 4. Marek Červený, 5. Didier Grams, 6. Pauli Pekkanen, 7. Lukas Maurer, 8. Juha Kallio, 9. Virgil-Amber Bloemhard, 10. Markus Karlsson, 11. Tomáš Borovka, 12. Pavel Tomeček ... 15. Aleš Nechvátal

Bohužel v prvním klání superbiků, které se jelo v sobotu, došlo v šestém kole k nehodě švýcarského závodníka Mathiase Gnägiho. Závod zastavily červené vlajky a na trať vyrazili zdravotníci. Bohužel i přes jejich veškerou snahu jednatřicetiletý jezdec následkům zranění podlehl.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
SPIJKER přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist