Indiho plány pro sezónu 2011

Naštěstí pro Indiho končila loňská závodní sezona díky Macau až v listopadu, a tak se jeho abstinenční příznaky objevují až posledních pár dnů. Sezona se blíží mílovými kroky a do prvního závodu v Irsku v Cookstownu už chybí ani ne tři měsíce.

Letošní plány jsou vcelku podobné těm loňským, a to znamená zúčastnit se všech stěžejních světových road racingových závodů, tedy Tourist Trophy ve všech solo třídách, Ulster GP a Macau GP v Číně a dojet si pro lepší výsledek, než jaký byl ten v loňském roce. Z ostatních zahraničních závodů pak následuje samozřejmě irský národní šampionát a některé závody v rámci International Road Racing Championship, mezi které patří například německý Frohburg.
Dále je velmi důležitý Pohár na přírodních okruzích SZM ČR a účast ve všech závodech. Poslední dva roky dal Indi na přání týmu přednost před Radvanicemi Irsku, ale letos by si to rád na okruhu Fr. Bartoše vynahradil. Pokud to bude jen trochu možné a bude dostupná technika, Indi by se rád poprvé podíval i do Starého Města u Uherského Hradiště, kde se 600 ccm ani 1000 ccm nejezdí.
Technika a tým zůstává stejný, tedy privátní Honda CBR 600RR 2005, která prošla nově pouze úpravou sériového podvozku na K-Tech a výměnou přepákování a řidítek, a tým Air Kawasaki s motocykly ZX6R 2007 a ZX10R 2008.
Dále zůstává otevřená možnost jet celoročně třídu SuperMono na motocyklu Martina Veselého, na kterém Indi startoval v Kyjově, kde nebýt zastaveného závodu kvůli nehodě, pravděpodobně by si dojel pro vítězství. Pokud bude možnost zapůjčení motocyklů i do dvoutaktních tříd SP či GP 125-250, Indi by rád po vzoru Martina Loichta jel tříd co nejvíce.
Nově se také vyskytla možnost zúčastnit se závodů v Mistrovství světa Endurance, ale jedná se spíše o okrajovou záležitost a směr je jinak jasně daný….Road Racing :-)

Vánoční indiánská soutěž

5.2. od 10:00 proběhlo v Dolních Břežanech v Dorsu setkání za účelem slosování naší soutěže o týmové triko a kalendář z Macau. K našemu překvapení si udělalo čas a přijelo se podívat osobně i pár lidí a setkání bylo velice příjemné, protože Indi se na více jak na tři hodiny rozpovídal o závodech, a to hlavně díky otázkám, které mu kladl pan Kozelka (můžete znát z MMČR z volné třídy 1000ccm), který se přijel také podívat. Indi překvapivě musel losovat dvakrát, protože prvním výhercem byl právě pan Kozelka a výhry se vzdal ve prospěch někoho dalšího a ponechal si pouze kalendář s věnováním. Jaké bylo překvapení, když i druhý vylosovaný byl přítomen. Z trička se tak přímo na místě mohl těšit Tomáš Jeřábek, i když Indiánovo tričko asi díky velikosti nebude moci nosit (ale to by mohl málokdo :-D. Setkání pokračovalo v nedaleké restauraci a byl to velmi příjemně strávený den, který nás ještě více natěšil do nové sezony.
Těšíme se na setkání s vámi na závodech osobně, nebo alespoň prostřednictvím reportů zde na Motorkářích.cz

Informace o redaktorovi

Veronika Hankocyová - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):



TOPlist