Hutchinson těsně před comebackem

Osminásobný vítěz TT Ian Hutchinson stojí těsně před svým comebackem na scéně závodů Road Racing. V Doningtonu testoval motocykl Yamaha R1 nejnovějšího typu 2012.

Ian Hutchinson zažil v roce 2010 všechny vrcholy a pády motocyklového sportu a to během hodně krátkého času. V červnu se stal Hutchinson prvním jezdcem v historii TT, který během jednoho týdne vyhrál všech pět závodů "sólo" na Isle of Man. Potom při závodě supersportů na Silverstone v září 2010 tězce havaroval a s bolestí v srdci musel odříci letošní účast na závodě Tourist Trophy.
Celkem osminásobný vítěz Tourist Trophy je nyní těsně před svým comebackem na scéně závodů Road Racing.  Na okruhu Donington testoval koncem října novou Yamahu R1 model 2012, s kterou pojede Grand Prix Macau ve dnech 17.- 19. listopadu. Řazení bylo kvůli němu přemontováno na pravou stranu, zadní brzdu bude ovládat rukou. 

"Bylo to velmi dobré, bohužel jsme měli na test pouze půl dne, neboť dopoledne bylo mokro a nedalo se tak jezdit, ale dráha později usychala. Motocykl byl opravdu mega, během odpoledne jsme absolvovali celkem čtyři tréninkové úseky a udělali jsme hodně práce, abychom byli připraveni na listopadové Macau", řekl po testu Hutchinson. 
Ten byl spokojen i s dosaženými časy: "Na setupu jsme nic nezměnili, použili jsme ten, který pocházel ze Shakedownu na okruhu Mallory. Motocykl se sice trochu choval jinak, a tak jsme vyměnili pérování na vidlici a pak už to fungovalo bezproblémově".

Hutchinson bude mít řazení na pravé straně, jak je ostatně zvyklý: "A data nám ukazují, že jsem stejně dobrý, jak kdybych řadil levou. Ostatně se silničním modelem, s kterým často trénuji, jsem na pravou stranu zvyklý. A prostě se tak cítím lépe".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist