Dymokury 2014 už o nadcházejícím víkendu

Český šampionát silničních motocyklů na přírodních okruzích míří do finále. Poslední národní podnik uspořádají ve středočeských Dymokurech a to v termínu 20. a 21.září 2014.

Dymokury jsou situované nedaleko Městce Králové a Poděbrad. V devadesátých letech zde pravidelně pořádali závody silničních motocyklů, kde byla vidět taková jména jako Jaroslav Huleš, Vladimír Častka, Torsten Fritsche nebo Radek Urbanec a mnoho dalších vynikajících závodníků.

Loňský rok je rokem znovuzrození této tratě, protože v říjnu 2013 pořádali v Dymokurech obnovený první ročník. Letošní druhý ročník byl vypsán na květnový termín, ale nakonec byl pořadateli zrušen. Proč k tomu došlo, tak na to jsme se zeptali ředitele závodu Petra Civína, který pro web Motorkari.cz uvedl: „Komunikace, která tam v předchozím roce byla opravena začala vlivem vysokých teplot v některých místech doslova téct, takže na to závodníky poslat nešlo. Aby se mohly závody uskutečnit, bylo třeba v podstatě dvě třetiny vyfrézovat a položit nový koberec.“

Na jaké jezdce se můžeme o víkendu v Dymokurech těšit?


Bude zde k vidění celá česká špička jezdců a další jezdci ze zahraničí, kteří pravidelně startují v českém šampionátu. V klasicích bude například k vidění matador František Mrázek, Petr KunzJohann Fürböck a Milan Červeňák.  Třída produkčních 125 ccm je velmi vyrovnaná, pojede zde otec a syn Sedlové, Marek Zima, Michal Šlezar nebo Petr Kolář. Třída 125 GP bude spojena s třídami 250 GP a CRR, kde je opět nespočetně rychlíků jako například Oldřich Podlipný, Christopher Eder, Jiří Merhaut a startovat bude i Patrik Kolář, který zde měl minulý rok nepříjemný pád. Dále pak Vysloužilové, slovenští Hanzalíkové či závodnice Zdeňka Kučerová.

Třída Supertwinů má zatím v posledních sezonách jasného favorita a tím je Michal "Indi" Dokoupil, ale budou vidět i další rychlíci a to Vladimír Šnajdr, domácí David Kužela a Jiří Novák. Asi nejvíce se diváci těší na třídu 600 supersport, kde budou s napětím očekávat souboj Michala "Indi" Dokoupila a Marka Červeného. Do bitvy o stupně vítezů bude chtít promluvit rovněž domácí Michal Vecko, Martin Holoubek, Petr Homola a další.
Nejsilnější třída 1000 ccm superbike slibuje také velice adrenalinovou podívanou, dvojice Nechvátal - Tomeček si nebudou chtít darovat ani metr a pak je tu další bojovník o stupně vítězů Petr Bičiště, Josef Lukšík, a premiéra Martina Holoubka a Davida Kužely v třídě 1000 ccm.

Co se týče motocyklových kategorií, pro něž jsou závody v Dymokurech vypsány, tak tam došlo oproti květnovému termínu k pár změnám. „Změna je v tom, že se o víkendu nejedou sajdkáry, protože nebyl zájem ze strany jezdců. Nicméně počet přihlášených v ostatních kategoriích je k dnešnímu datu kolem 190 závodníků, takže jsme museli rozdělit sloučené třídy a kategorie Twin pojede samostatně,“ dodal ředitel závodu Petr Civín.

Jaké kategorie závodních motocyklů v Dymokurech uvidíme?


Sobota 20.září 2014 je určená pro kvalifikační jízdy všech motocyklových tříd. Tréninky začínají v 8:30 hodin a končí v 16:55 hodin. Dnem závodu je neděle 21.září 2014, kdy je první start na programu v 9:15 hodin.

Vstupné + parkování

  • sobota – 100 Kč
  • neděle – 170 Kč
  • sobota + neděle – 220 Kč
  • děti do 10-let zdarma
  • program závodů 45 Kč

Parkování bude vyřešeno podobně jako v loňském roce, tedy na příjezdových cestách k okruhu, což jsou hlavní silnice z Jičína od sjezdu z Dymokur, hlavní silnice z Poděbrad od sjezdu z Činěvsi a silnice od Nymburku – od Dymokurského zámku. Záchytné parkoviště je v areálu bývalého cukrovaru přímo v Dymokurech. Parkování v obci Dymokury jinak nebude povoleno.

!!! Prostory vyhrazené pro diváky budou zřetelně označené páskou. Respektujte prosím pokyny pořadatelů !!!

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Milan Hlavatý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist