Česká Tourist Trophy: kvalifikační sobota

V sobotu se na hořické trati odjely kvalifikace na nedělní závody klasiků, sajdkárů a také mezinárodního šampionátu International Road Racing Champinship. Pojďme se v krátkosti podívat, jak to na trati vypadalo.
 

V IRRC se mezi Supersporty nejvíce dařilo domácímu favoritovi Markovi Červenému, který se jako jediný dostal pod „osmnáct“ a s časem 2:17,570 sekundy si zajistil pole position. Jeho největší soupeř v boji o titul Nizozemec Jorn Hamberg však ztrácí pouze 0,756 sekundy a tak se dají očekáva velmi vyrovnané souboje o vítězství a první příčku v tabulce šampionátu. První řadu dokompletuje další domácí hvězda Kamil Holán.

Ve třídě Superbike všechny soupeře překvapil Němec David Datzer, který už v první kvalifikaci zajel rychlejší čas, než se kterým drží jeho krajan Grams traťový rekord a s nevídanými 2:13,842 se postaví na pozici pro polemana. Vedle něj se postaví lídr šampionátu Vincent Lonbois z Belgie a také Švýcar Lucas Maurer. Z našich pilotů je nejrychlejší Kamil Holán, který si připsal čtvrtý kvalifikační čas.

Druhý trénink superbiků byl kvůli havárii přerušen a sajdky kvůli tomu druhou kvalififikaci odjely až v neděli ráno. Jinak sobotní program všech tříd odjel bez komplikací.

Kompletní výsledkový servis z celého víkendu včetně live timingu najdete zde.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist