Smutné hořické zatáčky

Tým Salač Racing se o uplynulém víkendu zúčastnil legendárního závodu 300 zatáček Gustava Havla, kde se představil ve dvou kategoriích.

Hlavní třídou pro jezdce týmu Michala Salače juniora byla samozřejmě volná třída nad 600 ccm, ve které startoval se svým motocyklem BMW S 1000RR. S vypůjčeným strojem Yamaha YZF R6 poté nastoupil v rámci jezdecké přípravy i do kategorie Volná do 600.
Již sobotní tréninky přinesly zajímavé chvíle, ale především solidní výkon jezdce Salač Racing Teamu, který si pro nedělní start zajistil 3. řadu v litrové kategorii a vynikající první řadu mezi šestistovkami, kde byl z více jak padesáti startujících jezdců celkově čtvrtý. Bohužel zužitkovat předvedený potenciál nebylo středočeskému jezdci souzeno.
V závodě šestistovek, který byl kvůli oleji na trati opětovně restartován, Michala nejprve zdržel chybující jezdec, který předčasně odstartoval a tím se dostal před rychlejší soupeře. Nicméně v době, kdy se pilot Salač Racing Teamu s tímto jezdce vypořádal a chystal se ze čtvrté pozice bojovat o pódium, byl závod kvůli tragické havárii zastaven a poté definitivně ukončen. Na start litrové kategorie tak již nepřišla řada, další práce na nastavení motocyklu a zdokonalování jezdeckého potenciálu, budou proto pokračovat v rámci závodu Alpe Adria šampionátu a MČR, který se o nadcházejícím víkendu koná na Masarykově okruhu v Brně.
Michal Salač: „Po celý víkend jsem se snažil jízdu užívat, protože mé priority jsou úplně někde jinde, a to na šampionátu Superstock 1000. Snažil jsem se proto jezdit tak, abych dělal radost divákům i sobě. Mohu říci, že mne to celý víkend opravdu bavilo. Bohužel dnes to již bylo jinak. Závod byl dvakrát přerušen. Došlo v něm k tragické havárii se smrtí Robina Bořkeho. Chtěl bych tímto vyjádřit pozůstalým upřímnou soustrast. Dále bych chtěl poděkovat pořadatelům, kteří odvedli perfektní práci, Automotoklubu Hořice, panu Martinu Sodomkovi, který je součástí našeho týmu. Dále bych chtěl poděkovat všem partnerům, kteří nás podporují a samozřejmě i mému tátovi a všem mechanikům, kteří celý víkend odváděli znamenitou práci.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist