Slibná sobota v Hořicích

V Hořicích se dneska děly věci! Sice chvílemi dost pršelo, ale to nevadí, na to jsou už fandové populárních Zatáček zvyklí. Všichni driveři ale už v trénincích jezdili tak, že diváci zítra rozhodně přijdou v plném počtu ať si tam nahoře Svatý Petr dělá co chce.

Kapitoly článku

Narvané startovní rošty, bitvy těch skutečných profíků, ať už našich nebo zahraničních, parádní atmosféra nejkrásnějšího přírodního okruhu u nás, to a ještě více nás čeká zítra. Jestli váháte, zda do Hořic vyrazit, neváhejte, sbalte se a určitě jeďte.
Patrně už nestihnete večerní veselice kolem trati, ale ráno si radši přivstaňte, zahajuje se totiž už v deset hodin. To vyráží na trať první kubatura a během celého dne uvidíte celkem osm závodů, končit se bude až kolem šesté večer. Například volná třída nad 600 kubíků jede jako třetí, takže oběd si radši nechte na jindy. A na koho se můžeme těšit nejvíc?
Právě volné třídy jsou nejnabitější, o je jasná věc. V šestkách to bude bitva mezi našimi matadory Indim Dokoupilem, Jirkou Brožem, Frantou Loučkou nebo Kamilem Holánem s “přespolními” ze kterých se ve skvělé formě představili Michael Pearson, Jonathan Goetschy nebo Victor Gilmore. To že má pro strach uděláno, dokázal Michal Filla. Je to pilot odkojený autodromy, ale i mezi hořickými paneláky tahal fakt fest. Napodobí zítra Rico Penzkofera, který tady dokázal vyhrát hned při své premiéře?
Ještě narvanější jsou litry. Tady Jirka Dražďák dokazuje, že se stává ikonou tohoto závodu a ostatní budou mít zítra hodně práce, aby ho na cestě za dalším vítězstvím potrápili. Ale možné je všechno, parádně jezdil Kamil Holán, Michal Dokoupil se na první pohled trošku pral se svojí RC8, ale pohled do výsledků ukazoval něco jiného, Indi byl na úplné špičce celého pole. I v téhle kubatuře jedou Goetschy, Pearson, Filla, Gilmore, své řeknou určitě i bratři Faivre, Vincent Guilerin, Umberto Rumiano vodí nádhernou MV Agustu.......
Pochopitelně Zatáčky nejsou jen o těhle dvou třídách, dvoutakní dvacky i čtvrtlitry, jednoválcové čtyřtaktní buchary třídy Supermono, veteráni - prostě nudit se rozhodně nebudeme. V depu se můžete potkat s jednou velkou legendou naší silnice. Zpoza velké louže se na Zatáčky přijel podívat Radek Urbanec. Jo, tahle osobnost, co svoje první závodnické zkušenosti sbíral i na tomto okruhu a který se už jako Vincent Haskovec utkával v amerických superbikových kláních s Mladinem, Haydenem nebo Hopkinsem.
Zatím se nalaďte díky wriesovi , Tom@šovi a Ondrovi Špačkovi několika fotkami se soboty a zítra nashledanou v Hořicích!

Výsledky naleznete zde.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist