Pojďte se podívat do Muzea Czech Road Racingu!

Každý správný motocyklový fanda ví, že Hořice jsou městem zaslíbeným motocyklovému sportu. Nenabízí ale jenom Zatáčky a Czech Tourist Trophy! V období mezi těmito závody můžete navštívit tamní Muzeum Czech Road Racingu. Pozvánku do něj nám poslal Láďa "Larry" Kočí.

Nejenom motorkáři ví, že Hořice je město motorkám zaslíbené - zkrátka Road Racing Town. Květnové Zatáčky jsou za námi, teď čekáme na srpnovou CTT, Ty si ale můžeš vyjet na krásný motovýlet do Hořic a přivonět k závodním motorkám i tak. Hořické Muzeum Czech Road Racing (CRR) má brány otevřeny a k prohlídce je expozice 2022.

Muzeum CRR, je situované v městské části hned u závodní tratě v Zámku s č.p.1. Uvidíš více jak 40 závodních motocyklů…od těch opravdu stařičkých, až po ty moderní. Letošní expozice, je taky věnovaná velké legendě tohoto sportu, Františku Šťastnému. Uvidíš jeho originály, na kterých sám šťastný František závodil.

Kromě těchto skvostů uvidíš vítězný motocykl Kamila Holána, či Supersport šampiona IRRC Laurenta Hoffmanna, nebo Superbike velké hvězdy hořických závodů Michaela Pearsona. Každý si přijde na své.- Nejenom motorky jsou k vidění. V muzeu CRR je řada artefaktů, třeba od Gustava Havla, či Zbyňka Havrdy.

Přijmi tedy pozvání nadšenců, kteří se o Muzeum CRR starají a dávají tak vzpomenout na velkou tradici závodů v Hořicích. Děkujeme za podporu

Otvírací doba do 11.9.2022

pátek – sobota – neděle 10.00 – 17. hod
červenec a srpen, otevřeno navíc i ve čtvrtek

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist