Nedělní 300ZGH v obrazech

V Hořicích se tento víkend jel již 59. ročník legendárního závodu na přírodních okruzích 300 Zatáček Gustava Havla. 

Během závodní neděle se divákům postupně představilo šest výkonnostních tříd, počínaje kategorií 125SP.

Do této kategorie z prvních tří míst odstartovali jezdci Marek Zima, Ivo Doležal a Lukáš Fikker. I když Marek Zima odstartoval z první pozice, tak se během tří kol postupně propadal až na konečné čtvrté místo. Lukáš Fikker a Ivo Doležal společně bojovali o druhou příčku, kterou nakonec uhájil jezdec Lukáš Fikker, třetí místo tedy obsadil Ivo Doležal. První místo v průběhu druhé kola obsadil jezdec s číslem 19 Pavel Nechanický a během závodu již nenašel konkurenta.

Výsledky 125SP

Následovala sloučená kategorie 125GP + 250 Open + SSP300 . V kategorii 125 GP se o největší emoce postarala dvojice Christopher Eder a Patrik Kolár, který svou stíhací jízdou nakonec vybojoval první místo, těsně za ním skončil Christopher Eder následovaný Oldřichem Podlipným. Vedoucí příčku kategorie 250 Open obsadil jezdec Karel Kalina. Kategorii SSP300 ovládl Radek Lamich.

Výsledky 125GP + 250 Open + SSP300

Kategorie SSP600 zprvu vypadala, že o vítězích je již rozhodnuto, když z prvních tří pozic odstartovali Petr Najman, Marek Červený a Kamil Holán, a jejich pozice se během závodu příliš neměnily, až do doby kdy z prvního místa pro technickou závadu musel odstoupit Petr Najman. První příčku tedy obsadil Marek Červený, následován Kamilem Holánem, třetí příčka obsadil německý jezdec Thomas Walhter.

Výsledky SSP 600

Výsledky Supertwin

   

Kategorii Supermono bezkonkurenčně ovládl Petr Najman, a stylem start - cíl si dojel pro první příčku, druhý se ztrátou 9,9 sekund umístil František Loučka, necelou vteřinu za ním pak Ivo Ladde. V kategorii SSP400 zvítězil Dan Vysloužil.

Výsledky Supermono + 400SSP

           

Ve třídě Superbike byla první tři místa prakticky rozdána již od startu, kdy s naprostým přehledem první příčku obsadil David Datzer následovaný Kamilem Holánem na druhém místě a finským jezdcem Erno Juhani Kostamo na místě třetím. Největší drama se ale odehrávalo, až za nimi kde se čtvrtou příčku snažil obhájit Karel Pešek, kterému ji ale nakonec v jedenáctém kole sebral Belgický jezdec Hoffmann Laurent.

Výsledky Superbike

Informace o redaktorovi

Jiří Exler - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Pemik89 přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist