22.ročník České Tourist Trophy v Hořicích

Už tento víkend proběhne ve dnech 15. a 16. června 2013 dvaadvacátý ročník České Tourist Trophy, závod veteránů a druhý z vrcholů motoristické sezony v Hořicích. Letos poprvé v novém formátu. Závody se navíc nepojedou jako jízda pravidelnosti historických závodních motocyklů, ale jako závody rychlostní.

Nová kombinace historických skvostů s novodobou technikou je spojením, které slibuje zajímavou podívanou a to nejen pro skalní příznivce závodění na dvou kolech. Kdo si teď v posledních týdnech povzdechl nad tím, jak rád by alespoň jednou viděl závod TT na ostrově Man, má nyní skvělou příležitost zažít podobnou atmosféru na vlastní kůži.
Motocykly starších ročníků jsou pro TT v Hořicích rozděleny na – Klasik 175ccm + 250ccm, Klasik 350ccm, Klasik 500ccm a 750ccm. Své klání mají na programu také sidecary, ale ty jako jediné nepojedou rychlostní závod.

Historii již známe, takže tu letos v Hořicích zkombinují společně s moderní technikou, která bude mít zastoupení v třídách – Sportproduction 125ccm, Supermono + V-Twin a nebude chybět ani těžký kalibr v podobě výkonných strojů spojených tříd 600ccm a 1000ccm.
Tréninkové jízdy absolvují jezdci jednotlivých motocyklových kubatur v sobotu 15.června od 8:30 hodin ráno. O den později, tedy v neděli 16.června, je den závodu 22.ročníku České Tourist Trophy 2013. Ráno proběhnou zahřívací tréninky a po slavnostním zahájení následuje ostrý start.

Nezbývá než všem zúčastněným popřát hezké počasí, nádhernou podívanou, parádní závody a hlavně hodně štěstí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist