Zlatou přilbu získal Brit Bewley, druhé místo obsadil Milík

Již 74.ročník plochodrážního závodu Zlatá přilba, který se jel v neděli v Pardubicích, vyhrál třiadvacetiletý Brit Daniel Bewley. Vítěz pardubického závodu z roku 2017, Václav Milík, obsadil druhé místo. Třetí byl Dán Rasmus Jensen.

Vítěz závodu Daniel Bewley pochopitelně zářil štěstím, když převzal Zlatou přilbu 74.ročníku a nesmazatelně se tak zapsal do historie plochodrážního závodu, který je nejstarším na světě. „Nejtěžší bylo dostat se do finále, tam už je možné cokoliv,” uvedl Daniel Bewley v rozhovoru pro Českou televizi. „Povedl se mi start a pak jsem vedoucí pozici potřeboval udržet do cíle, což se mi podařilo. Už jen být tady na tomto tradičním a významném závodě je něco mimořádného. Jsem skutečně nesmírně šťastný, že se mi podařilo zapsat se do jeho historie.“

Václav Milík závod dokončil druhý, ale příliš velkou radost z toho neměl. „Šťastný určitě nejsem, protože Zlatá přilba je jen o prvním místě,” řekl. „Snažil jsem se, byl jsem rychlejší než Dan, jemuž se povedl start, ale nebylo kudy ho předjet. Dobře si blokoval lajnu, nenašel jsem cestu, jak se před něho dostat.”

Finále A:
1. Bewley (GBR)
2. Milík (CZE)
3. Jensen (DEN)
4. Lebeděvs (LVA)
5. Wölbert (GER)
6. Lahti (FIN)

Finále B:
1. Doyle (AUS)
2. Žagar (SLO)
3. Lidsey (AUS)
4. Bergé (FRA)
5. Ellis (GBR)
6. Iversen (DEN)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist