Piráti vyhráli anglický pohár

Klub Poole Pirates vyhrál britský plochodrážní pohár, ve kterém se vyřazovacím způsobem střetávají nejlepší týmy tamní Elite League. Ve druhým finále porazili Eastbourne Eagles, za které opět nenastoupil český jezdec Lukáš Dryml (29), poměrem 54-41.

Piráti šli do druhého finále na domácím oválu Wimborne Road se ztrátou osmi bodů, ale ve středu nenechali nikoho na pochybách, že jim prestižní titul patří. Jejich největší hvězdou byl jako po celou sezonu Australan Chris Holder, osmý muž konečné tabulky letošní Grand Prix.
Do rozhodující 15. jízdy šel spolu se svým dánským týmovým kolegou Bjarne Pedersenem a oba věděli, že jim k celkovému vítězství stačí udělat nerozhodný výsledek 3:3. Dvojici protivníků Matej Žagar, Joonas Kylmakorpi ale porazili 5:1 a pohár zvaný Knock-Out Cup byl opět v držení Pirátů celkovým poměrem bodů 95-90. Naposledy ho jezdci z Poole zvedli nad hlavy v letech 2003 a 2004. „Je to pro nás velká náplast za to, že jsme sice vyhráli základní část Elite League, ale pak nás v play-off vyřadilo Coventry. U příležitosti tohoto velkého úspěchu bych chtěl oznámit, že se nikam nechystám a zůstanu v Poole určitě i příští rok,“ uvedl po dojezdu Chris Holder. Úspěch Pirátů je o to větší, že jim chyběl v prvním finále zraněný Polák Artur Mroczka, který už se odcestoval léčit domů do vlasti. Velkým překvapením v poraženém týmu byl finský specialista na dlouhou plochou dráhu Joonas Kylmakorpi, který získal 14 bodů. Dobře si vedl i Drymlův náhradník Lewis Bridger. Ten vybojoval devět bodů. Lukáš Dryml je podle vyjádření klubu Eastbourne Eagles zraněn a nestartoval ani v prvním pohárovém finále.

Výsledek 2. finále:

Pirates 54 bodů:
Bjarne Pedersen 12+2, Chris Holder 11, Leon Madsen 11, Darcy Ward 9+3, Davey Watt, 7, Jason Doyle 4+1

Eagles 41 bodů:
Joonas Kylmakorpi 14, Lewis Bridger (náhradník za Lukáše Drymla) 9+1, Cameron Woodward 7, Matej Žagar 6+1, Simon Gustafsson 5+2, Ricky Kling 0

A ještě výsledek prvního finále:

Eagles 49 bodů                                                                                                      
M. Zagar 11, S. Gustafsson 7+2, C. Woodward 9+2, J. Kylmäkorpi 10+2,  
L. Bridger (náhradník) 9, R. Kling 3+1

Pirates 41 bodů
Ch. Holder 10, D. Ward 6+2, B. Pedersen 4+1, A. Mroczka 1, D. Watt 9,  
L. Madsen 6+1, J. Doyle 5+2

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist