MM ČR na dlouhé ploché dráze

V polovině května se v Mariánských Lázních na jediné dlouhé ploché dráze v České republice uskutečnil závod Evropské série veteránů a Mezinárodní mistrovství České republiky.

Závod veteránů byl rozdělen na dvě kategorie: 2-ventilové a 4-ventilové stroje. Kategorie 2-ventilů se zúčastnilo 22 jezdců z Holandska, Německa, Norska a Velké Británie a kategorie 4-ventilů 20 jezdců z Dánska, Holandska, Itálie, Německa, Norska, Rakouska a i český jezdec Karel Kadlec. V sobotu dopoledne proběhl volný trénink veteránů a na odpoledne byl naplánovaný závod obou dvou kategorií. Bohužel musel být závod kvůli velice silnému a vytrvalému dešti a tedy nesjízdné dráze předčasně ukončen a stihlo se jen 8 startů z celkových 24. V neděli se začalo závodit již v brzkých dopoledních hodinách a do oběda byl závod veteránů dokončen.
Mezi jezdci s "2 ventilovými" stroji vyhrál Němec Ernst Hartmut před svým krajanem Franzem Greiselem a Norem Miklosem Nemethem.



Britské vítězství pak viděli diváci ve "4 ventilových" strojích, kdy vyhrál Bob Dolman před Němcem Wolfgangem Barthem a Nizozemcem Henkem Snijderem. Čech Karel Kadlec obsadil 6. pozici.
Odpoledne následoval závod jezdců mezinárodního mistrovství ČR, kterého se zúčastnilo na 22 jezdců z Austrálie, České Republiky, Holandska, Itálie, Německa, Rakouska a Velké Británie. Během závodu chvílemi pršelo, dráha byla velice těžká, mokrá a místy rozbahněná, proto všechny ještě více potěšilo, že během závodu nedošlo k žádnému pádu. Na prvním místě se umístil český závodník se Josef Franc s celkovými 28 body.



Na druhém místě se umístil další Čech Richard Wolff s celkovým ziskem 24 bodů a na místě třetím Brit Andrew Appelton s 23 body.
Závod se tedy i přes nepřízeň počasí a časový skluz povedl a jezdci byli spokojeni. Děkujeme všem pořadatelům a sponzorům a zveme vás 2. června do Mariánských Lázní na Mistrovství světa na dlouhé ploché dráze.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist