Memoriál Luboše Tomíčka slaví jubileum

V pondělí 9. září nás čeká slavný plochodrážní závod Memoriál Luboše Tomíčka. Jede se jubilejní 45. ročník. Slavnostní zahájení hlavního závodu se na pražské Markétě uskuteční v 19 hodin. Finále se dá očekávat okolo půl desáté. Vítězství z loňska obhajuje Polák Rafal Okoniewski.

popětačtyřicáté se do Břevnova sjedou špičkoví domácí i zahraniční závodníci, aby společným soupeřením uctili památku Luboše Tomíčka. Jde o nejstarší mezinárodní plochodrážní podnik v Praze. Luboš Tomíček byl pětinásobný mistr republiky, který přišel o život po nehodě 20. října 1968 na pardubické Zlaté přilbě, když vedl finálovou jízdu. Bylo mu čtyřiatřicet let. Mezi jeho velké úspěchy patřil rok 1965, kdy se probojoval až do světového finále. Od roku 1969 se na jeho počest koná memoriál nesoucí jeho jméno. Mezi jeho vítězi najdeme takové hvězdy jakými ve své době byli Novozélanďan Barry Briggs, Dán Ole Olsen, Novozélanďan Ivan Mauger nebo z Čechů Antonín Kasper. V letech 2009 a 2011 vyhrál Tomíčkův memoriál ze závodů Grand Prix otřískaný mistr světa Nicki Pedersen. 
Vítězství z loňska bude v pondělí obhajovat výborný Polák Rafal Okoniewski, jeho největšími soupeři budou doufejme čeští reprezentati. Ať už Václav Milík, Josef Franc nebo po zranění se vracející Matěj Kůs, který na Markétě vyhrál před třemi roky. Z dalších cizinců je třeba dát pozor na skvělého Brita Daniela Kinga nebo na nevyzpytatelné Rusy. Mezi diváky bude i vnuk tragicky zahynulého závodníka Luboš Tomíček, který vloni na podzim ukončil plochodrážní kariéru. Vstupenky se prodávají v cenách od 150 do 350 korun, studenti a důchodci mohou do areálu Olympu za stovku. Děti do 15 let můžete s s sebou vzít zdarma.

Startovní listina MLT 2013

1 RAFAL OKONIEWSKI Polsko
2 ZDENĚK HOLUB Česko
3 NICKLAS PORSING Dánsko
4 CAMERON WOODWARD Austrálie
5 VÁCLAV MILÍK Česko
6 TIMO LAHTI Finsko
7 DANIEL NERMARK Švědsko
8 DANIEL KING Velká Británie
9 ARTUR CZAJA Polsko
10 JASON DOYLE Austrálie
11 JOSEF FRANC Česko
12 RENAT GAFUROVRusko
13 MATĚJ KŮS Česko
14 MICHELE CASTAGNA Itálie
15 MAX DILGER Německo
16 ANDREJ KUDRJAŠOV Rusko
17 MICHAL ŠKURLA Česko
18 ONDŘEJ SMETANA Česko

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)
Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist