Memoriál Luboše Tomíčka

Šest dní před startem 47. Memoriálu Luboše Tomíčka sezval pořadatel AK Markéta do pražského klubu Lávka novináře, aby je seznámil s přípravou závodu a startovní listinou. Letos se díky posunu termínu závodu o Zlatou přilbu pojede tento po SGP druhý nejvýznamnější podnik pořádaný na Markétě v těsném závěsu za závodem pardubickým.

Toto spojení bylo pravidlem dlouhá léta, ale poslední ročníky na Markétě se už osamostatnily. Letos tedy mohl sportovní ředitel Pavel Ondrašík koukat i na startovní listinu pardubického závodu a kontaktovat jezdce pro pražský závod. Jeho snová sestava zahrnovala v první fázi jména T.Woffindena, G.Hancocka a E.Sayfutdinova.

Bohužel od všech nakonec slyšel ne, protože první dva jmenovaní se už soustředí na boj o titul mistra světa a ruský závodník má nakročeno k titulu mistra Evropy. Termín všedního dne v plochodrážním kalendáři má konkurenta pouze v britské lize a tak závodníci jezdící ligy polské budou po nedělních finálových utkáních volní. Tak se do Prahy dostanou hvězdy jako je N.Pedersen, M.Vaculík a V.Milík.

Českých závodníků bude startovat pět a tak český fanoušek bude mít komu fandit. Číslo pět je ještě důležité z pohledu finálové rozjížďky, která určí vítěze závodu. Finále se pojede na pět kol a v pěti závodnících. Nechá naše pětice někomu alespoň jedno místo?

Pavel Ondrašík představil jednu zajímavou novinku pro diváky a to zpřístupnění depa od 16:30 hodin do 17:30 hodin. Od 17:45 hodin bude pak autogramiáda s N.Pedersenem, V.Milíkem + dva zahraniční jezdci, kteří jsou v jednání.

V klubu Lávka byl přítomen také závodník AK Markéta Matěj Kůs, který doléčuje svoje zranění z britské ligy a o jeho programu padne rozhodnutí v pátek. Startovat by chtěl v Pardubicích i Praze, protože jak prohlásil, není to o startovném jako u zahraničních závodníků, ale o cti startovat v těchto podnicích.

Startovní listina už má pouze jedno volné místo a to je vyhrazeno pro vítěze závodu o Zlatou přilbu. Závod s termínem 21.září 2015 začíná slavnostním nástupem v 19:00 hodin, ale stadion je pro diváky otevřen už od 16:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist