Obrazem: MČR dvojic na ledové ploché dráze v Račicích

V sobotu zůstaly lodě v Račicích pod zámkem a na veslařský kanál pokrytý ledem najeli plochodrážníci vyznávající hřeby na pneumatikách svých strojů. Bylo to ale s lehkou obavou ohledně stavu dráhy, protože teplota už byla lehce nad nulou. Ke konci závodu už tyto obavy získávaly jasné obrysy vzhledem k množství vody na dráze.

Nicméně štěstí přeje připraveným a všichni stačili odjet kompletní program a to dokonce s nutnou dodatkovou jízdou o první místo. To obsadil otec Radek Hutla se svým synem Lukášem, který svým výkonem ozdobil sobotní závod.

Stejně důležitým mužem byl v trochu jiné pozici spíkr Miloslav Čmejla, který myšlenku uspořádat ledy dotáhl až do úplného konce, za což se mu hned několikrát dostalo poděkování.

Pokud se potvrdí příznivá předpověď počasí na následující dny, uvidíme příští týden v České republice hned další dva závody. V sobotu 11. února 2017 pořádá na písníku v Mělicích závod Radek Hutla a v neděli 12. února 2017 v Soběslavi další atraktivní závod dvojic parta Klabo týmu vedeného Antonínem Klatovským. Příští neděli by tak padl letitý rekord v počtu pořádání mistrovských závodů a navíc by ledoví nadšenci určitě atakovali neskutečný počet 20 tisíc diváků na těchto závodech v České republice.

1 – L.Hutla - R.Hutla – ZP Pardubice.
2 – L.Bauer - M.Jell D
3 – L.Volejník - J.Klauz – Osečná 1
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist