Mistrem světa na ledové ploché dráze je Dinar Valeev

V sobotu a neděli se v Togliatti odjelo, na jediný víkend smrsknuté, mistrovství světa na ledové ploché dráze. Od neděle je znám tedy první mistr světa v motocyklovém sportu, jímž se stal Rus Dinar Valeev. Z českých závodníků je dvanáctý Lukáš Hutla a čtrnáctý Andrej Diviš.

Dalo se očekávat, že mistr světa bude z Ruska, jen bylo s otazníkem, kdo ze sedmičky domácích to nakonec bude. Na start se po cca 3000 km dlouhé cestě postavila postavila i dvojice Čechů a to Andrej Diviš a Lukáš Hutla. Myslím, že na to spočítat kolikrát se oba tuto zimu svezli na svých ledařských speciálech, by bohatě stačila jedna ruka. A takto připraveni hned skočili do závodu mistrovství světa. S tím se ale samozřejmě nedá myslet na nějaký větší úspěch. To je prostě realita. Přesto oba naši jezdci dokázali bodovat.

Sobotní závod nepřinesl nikomu z jezdců větší bodový náskok a tak neděle jen získala na dramatičnosti. Neděle připravila své drama až do úplně poslední jízdy. To bylo finále do něhož nově a bez bojů ve dvou semifinálových jízdách postupují čtyři nejlepší jezdci dne. Finálová jízda přinesla pád sobotního vítěze Dmitrije Chomiceviče, čímž zhasla jeho šance na titul. Ten pro sebe vybojoval další ruský závodník Dinar Valeev a byl to jeho první triumf.

Škoda, že se už nepojede plánovaný závod v Berlíně, kde mají naši závodníci početnou diváckou podporu. Díky ní by jistě naskočilo pár bodíků navíc a třeba u Lukáše Hutly by to mohlo znamenat posun do první desítky.

1 – D. Valeev – RUS
2 – I.Kononov – RUS
3 – D. Chomicevič – RUS
4 – D. Ivanov – RUS
5 – F. Zorn – AUT
...
12 – L. Hutla – CZE
...
14 – A. Diviš – CZE
fim_ice_speedway_world_championship_day_2_-_results_togliatti_-_14.02.2021.pdf

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Venda přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist