Obrazem: Kvalifikační závod MS juniorů v Pardubicích

Česká republika měla v závodě zastoupení Zdeňkem Holubem a Eduardem Krčmářem. Plochodrážní fandové určitě počítali s jedním z našich do finálové série, ale tajně se věřilo v postup obou. Tyto plány ovšem nabourala hned první jízda, z které se vrátil do depa Eduard Krčmář s nulou a ze své druhé jízdy přivezl pouhý bod. To Zdeněk Holub měl po dvou jízdách body čtyři což bylo nadějné.

Už šestou a sedmou jízdu provázel závodníky lehký déšť. Stihla se ještě odjet osmá jízda a pak se dráha při prudkém dešti změnila v brouzdaliště. Na start deváté jízdy se tak postavil traktor. Pardubičtí pořadatelé rozhodně nechtěli závod vzdát a tak zhruba po hodině a půl úprav se pokračovalo na dráze uvedené do původního stavu! Od této chvíle závod probíhal kvapíkem bez nutnosti upravovat dráhu až do rozhodujících dvou dodatkových jízd.

To už byli oba naši plochodrážníci bohužel v rolích diváku, protože obsadili desáté a jedenácté místo a mezi prvních pět postupujících do finále se nedostali. Jeden ze závodů finálové série MS juniorů se odjede v rámci pardubického plochodrážního super víkendu a tak je tu pro některého z našich juniorů alespoň šance na divokou kartu.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist