Hvězda české extraligy vítězem SGP v Kršku

Letošní účastník české extraligy Martin Vaculík, který závodí v barvách týmu Žarnovice, byl nejlepším mužem sobotního večera ve Slovinsku při prvním závodě sezony 2017 mistrovství světa jednotlivců (SGP) na ploché dráze. Slovenský závodník je pro letošek stálým účastníkem seriálu a tak se po prvním díle stal jeho vedoucím mužem. Martin Vaculík už je zkušeným závodníkem, takže se mu určitě z této pozice nerozklepou kolena.

K samotnému závodu je bohužel nutné poznamenat, že diváka asi moc nenadchl. Na dráze bylo minimum předjetí a tak rozhodujícím kritériem byl start a první zatáčka. V této sezoně se do boje o titul mistra světa opět zapojuje ruský vítěz loňské Zlaté přilby České republiky Emil Sayfutdinov. Podařilo se mu vyhrát tři rozjížďky a získat dvanáct bodů, což stačilo na páté místo. Loňský mistr světa Greg Hancock skončil o jedno místo a bod za ruským závodníkem a po prvním závodě tak ztrácí na vedoucího muže seriálu pět bodů.

Za povšimnutí stojí pouhé tři body Nicki Pedersena, trojnásobného mistra světa. Slovinsko mělo dvojí zastoupení stálým jezdcem seriálu Matejem Žagarem a divokou kartou Nickem Škorjou. Deset bodů M.Žagara stačilo na sedmé místo a jedno třetí místo v rozjížďce oceněné jedním bodem usadilo Nicka Škorju na dno výsledkové listiny. Čtvrtým závodem bude Praha s termínem 10.června 2017.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist