GP České republiky pro Nickiho Pedersena

Dán Nicki Pedersen zvítězil v sobotní Grand Prix České republiky na ploché dráze. Pro 31-letého rodáka z Odense to bylo první vítězství v letošní sezoně. Na druhém místě skončil jeho krajan Andersen a na místě třetím australský závodník Jason Crump.

Kapitoly článku

Pražská Markéta byla již od pátečních tréninků obležena především polskými příznivci ploché dráhy. Ti pak naladěni Ivanem Mládkem a posíleni alkoholem :-) vytvořili během závodu vynikající atmosféru. Dokonce i počasí se nad pořadateli smilovalo a po celodenních přeháňkách se závod obešel bez deště.
Pro české příznivce byla důležitá hned první jízda, ve které se představil domácí Luboš Tomíček, který však dojel čtvrtý. Hned druhá jízda se pro pád Bjarneho Pedersena musela opakovat, zvítězil v ní s velkým náskokem australan Adams. V jízdě sedmé vybojoval 1 bod za třetí místo náš Lukáš Dryml, který další 2 body přidal hned v rozjížďce deváté. V ní po povedeném startu dojel druhý. Poslední bod pro naše barvy získal Lukáš ve dvacáté jízdě, do které nastoupil společně s Lubošem Tomíčem. Bohužel ani jeden z našich závodníků nepostoupil do semifinále.

První semifinálovou jízdu vyhrál po vynikajícím startu Andersen před N. Pedersenem, Jonssonem a Adamsem. Ve druhém velmi dramatickém semifinále, při kterém se dokonce Rune Holta dostal do tvrdého kontaktu s mantinelem, zvítězil Američan Hancock před Crumpem, „norským polákem“ Holtou a T. Gollobem.
Finále tak bylo záležitostí prvních dvou jezdců ze semifinálových rozjížděk. Nicki Pedersen, startující ze žluté dráhy, nenechal nikoho na pochybách o svých kvalitách a stejně jako před rokem zde na „Markétě“ zvítězil. Pro druhé místo si nakonec po pěkném souboji s Crumpem dojel další Dán Andersen. Čtvrté místo zbylo pro veterána GP Grega Hancocka.
Závěrem lze říci, že se Velká cena České republiky povedla. Diváci měli možnost shlédnout souboje nejlepších současných jezdců přímo na dráze nebo dokonce i potkat některou z hvězd let minulých na tribuně stadionu. Rovněž děkujeme pořadatelům za dobrou organizaci a také zdravíme sympatické dirtbikerky z press centra :-).
Další - již sedmý podnik seriálu Grand Prix, hostí 16. srpna švédská Manilla.

Výsledky 6. závodu GP:

1. Nicki Pedersen (DEN) 22 b.
2. Hans Andersen (DEN) 16 b.
3. Jason Crump (AUS) 17 b.
4. Greg Hancock (USA) 13 b.
5. Tomasz Gollob (POL) 12 b.
6. Leigh Adams (AUS) 10 b.
7. Andreas Jonsson (SWE) 9 b.
8. Rune Holta (POL) 9 b.
9. Bjarne Pedersen (DEN) 7 b.
10. Niels K. Iversen (DEN) 7 b.
11. Chris Harris (GB) 7 b.
12. Scott Nicholls (GB) 6 b.
13. Lukáš Dryml (CZE) 4 b.
14. Fredrik Lindgren (SWE) 4 b.
15. Krysztof Kasprzak (POL) 1 b.
16. Luboš Tomíček (CZE) 0 b.


Adrian Rymle ani Filip Šitera jako rezervisté do bojů nezasáhli.

Průběžný stav po 6. Závodu GP:

1. N. Pedersen 102 b., 2. Crump 87 b., 3. Hancock 77 b., 4. Gollob 74 b., 5. Andersen 64 b., ... 15. L. Dryml 20 b., 18. Tomíček 8 b.

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist