Finále Mistrovství světa na dlouhé ploché dráze

Krásné počasí, vynikající divácká kulisa a především dramatické souboje trati. I tak lze charakterizovat úvodní závod finále Grand Prix na dlouhé ploché dráze, které ve slunném sobotním odpoledni hostili Mariánské Lázně. Světový podnik se sem vrátil teprve loni, celkově se zde „dlouhá“ jela již po osmé. Oproti klasické „plošině“ se při dlouhodrážích závodech jezdí na jednokilometrovém oválu. V jedné jízdě startuje šest jezdců, kteří na rovinkách dosahují rychlosti 180 km/h a to závodní speciály nemají brzdy ...

Kapitoly článku

Mezi osmnácti nejlepšími světovými jezdci máme i dva stálé české závodníky – Richarda Wolffa a Pavla Ondrašíka. Náš třetí zástupce – Zdeněk Schneiderwind si účast v závodě vybojoval v tzv. „jízdě poslední šance“. Právě tento pražský závodník, dvojnásobný Mistr Evropy na travnaté ploché dráze a náš v současnosti nejlepší dlouhodrážní jezdec, se umístil na krásném čtvrtém místě.
Na první příčku se postavil německý závodník Daniel Bacher, kterého na „bedně“ druhým místem doplnil jeho krajan - Gerd Riss. Tento šestinásobný světový šampion platil v Marjánkách za největší hvězdu. Na třetí příčku se postavil britský závodník – Glen Philips, úřadující mistr Velké Británie na travnaté ploché dráze. Z našich dalších zástupců skončil Richard Wolff na čtrnáctém místě a Pavel Ondrašík na místě sedmnáctém.
V rámci MS se v Mariánských Lázních jel také vložený závod na 2x2 kola O cenu AMK Mariánské Lázně. Ten vyhrál plzeňský závodník Karel Kadlec před němcem Drofem a Antonínem Klatovským, který je specialistou především na ledovou plochou dráhu.
Finále MS pokračuje v červnu dvěma závody ve Francii a jedním v Německu v polovině září.

Výsledky:

1. Bacher (GER), 2. Riss (GER), 3. Philips (GB), 4. Schneiderwind (ČR), 5. Schützbach (GER), 6. Kylmäkorpi (FIN), ...14. Wolff, 17. Ondrašík (oba ČR).

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist