Američan Greg Hancock ukončil závodní kariéru

Americký plošinář Greg Hancock ukončil svou bohatou kariéru na oválech, kde se nebrzdí a zatáčí jen doleva. Rodák z Kalifornie tak po loňském přerušení kariéry letos definitivně končí. Tento velký sympaťák s rokem narození 1970 končí z rodinných důvodů. Vážné onemocnění manželky je pro něj jasnou prioritou a protože plochodrážní řemeslo je spojené se spoustou cestování, logicky přichází konec kariéry.

Greg Hancock je velkou osobností ve své závodní specializaci levých zatáček a přirovnání to snese klidně s Valentinem Rossim. Měl jsem možnost ho několikrát potkat na závodech přímo v depu a tak by mi spousta lidí potvrdilo, jak ho nikdy nevidělo odmítnout udělat společnou fotku nebo prohodit pár vět. To všechno s úsměvem a vůbec ne takovým, co se někde učí.

Něco podobného by určitě řekla také většina závodníků, protože Greg ani před nejvíc vypjatými závody nemá problém posedět a pokecat v boxech u kohokoliv. Tento Amík závodil i v naší extralize za klub Grepl Mšeno a třikrát ho dovedl k vítězství v této soutěži. Od roku 1995 až do roku 2018 byl bez přerušení součástí Speedway Grand Prix seriálu, který určí mistra světa.

Titul mistra světa se mu podařilo vyhrát čtyřikrát a naposledy v roce 2016, tedy ve svých 46 letech. Výčet všech úspěchů a titulů by tento článek dost natáhl a tak jen přeji ať to největší vítězství pro Grega teprve přijde v podobě uzdravení manželky.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist