Předčasně ukončený závod v Plzni

Město Škodových závodů a dobrého piva hostilo včera v podvečer druhé kolo nadstavbové části letošní extraligy družstev na ploché dráze.

Kapitoly článku

Všechny týmy museli před závodem řešit problémy se sestavou. Domácím nepřijel Schultz ani Walasek, pražanům chyběl zraněný Matěj Kůs, v týmu Mšena musel dokonce za zraněného Adama Vandírka „zaskočit“ jeho otec Petr. Pardubickým sice chyběl Lukáš Dryml, ale zbytek kádru měli kompletní, čímž se pasovali do role favorita.
Diváci se ještě ani nestačili usadit a na trať už vyjížděla sanita. Těžký pád měl hned v prvním kole domácí jezdec Jiří Štrobl, který už do dalšího pokračování závodu nezasáhl. V opakované první jízdě zas přišel defekt na motocyklu Luboše Tomíčka a předznamenal tak špatný průběh závodu jak pro něj, tak pro celý pražský tým. Naopak Pardubičtí naplňovali svojí roli favorita a pomalu kráčeli za vítězstvím.
Souboj o druhé místo na pódiu, ale také o lepší umístění v celkovém pořadí, se odehrál mezi Plzní a Mšenem. Napínavý závod pak ještě dvakrát přerušily pády. V jízdě s pořadovým číslem čtrnáct upadl Adryan Rymel, když přetočil svůj stroj, a hned o tři jízdy později ošklivě havaroval Grzegors Klopot. Polský závodník jedoucí za Plzeň nestačil „zlomit“ svůj motocykl do zatáčky, přímo narazil do mantinelu a nad Bory se opět „modraly“ majáčky.
A protože pádů bylo poměrně dost a čas závodu se tím logicky protahoval, začalo úřadovat sluníčko. Nejprve byl kvůli němu závod na chvíli přerušen, neboť jeho intenzita byla tak silná, že přesvítila i startovací semafory. No a pak se už rozhodlo „zhasnout“ úplně a pořadatelé byli nuceni závod předčasně ukončit pro tmu.
V netradičně zkráceném závodě (o pět jízd) zvítězily Pardubice. Druhé místo si po vyrovnaném souboji se Mšenem připsala svými fanoušky povzbuzovaná Plzeň. Bramborová medaile zůstala Olympu, za který se výrazněji bodově prosadil pouze Josef Franc.

Třetí kolo nadstavbové části hostí 10.9 od 18.00 hodin Pardubice.

Výsledky 2. kola finálové části extraligy družstev na ploché dráze:

1. ZP Pardubice 39 bodů (Ferjan 11, Štichauer 10, Gomolski 9, Suchánek 5, A. Dryml 4)
2. PK Plzeň 34 bodů (Šitera 12, Jeleniewski 11, Hádek 7, Klopot 3, Holub 1)
3. Grepl Mšeno 30 bodů (Protasiewicz 11, Pytel 9, Jaroš 6, P. Vandírek 3, Fuksa 1)
4. Olymp Praha 16 bodů (Franc 10, Gavenda 2, Rymel 2, Tomíček 1, Wolff 1)

Průběžné pořadí po druhém kole play off:
(velké / malé body)


1. ZP Pardubice 11 / 96
2. Olymp Praha 8 / 55
3. Grepl Mšeno 6 / 65
4. PK Plzeň 5 / 60

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist