Plochodrážní sezona na Markétě začíná už tuto sobotu

Plochodrážní klub hlavního města AK Markéta představil dne 8. dubna 2015 v pražském klubu Lávka první polovinu sezony na Markétě. Předseda klubu Petr Ondrašík svou úvodní větu namířil na staronový systém české týmové soutěže. Tento systém svádí do jednoho závodu všechny čtyři přihlášené kluby, které tak v každé rozjížďce závodu budou mít jednoho závodníka. Tím zanikl systém závodu dvou klubů proti sobě v závodě a také nebude semifinále a finále.

Na pražském stadionu neproběhly během zimní přestávky žádné podstatné úpravy a areál je připraven na první ostrý závod. Sezona na Markétě začíná již tuto sobotu 11.dubna závodem Prague Open. K tomuto závodu už promluvil manažer extraligového týmu Tomáš Topinka. Tento volný podnik je takový kontrolní závod reprezentantů a zároveň poslouží při výběru divoké karty na pražskou SGP. Vítěz Prague Open má jistou vestu s č.17 pro SGP a to znamená, že je přinejmenším prvním náhradníkem závodu.
Dále Tomáš Topinka prozradil, že letošní extraligová sestava bude těžit hlavně z českých závodníků a na soupisce jsou zatím dva cizinci a to Poláci Patryk Dolny a Patryk Malitowski. Dráha na Markétě taky spadá do kompetencí manažera a ten závěrem uvedl, že na ni byla navezena antuka z tenisových kurtů ve Stromovce.
Sportovním ředitelem AK Markéta je Pavel Ondrašík a na něm bylo hlavně představit pražskou SGP. Do jeho kanceláře už dorazily od promotéra SGP podklady pro pořádání závodu. Celý závod by se měl časově zrychlit na přání televizních společností a tak i pro diváka bude příjemné zkrácení té části závodu, kdy se na dráze nic neděje. Program jednotlivých závodů má být jednotný, takže lze říct, že první tři podniky budou zkouškou jak to bude fungovat v různých podmínkách.
Zájem o SGP je mezi diváky stále velký a první závod ve Varšavě má být údajně vyprodán. Praha je třetím závodem v pořadí a tak byla Pavlem Ondrašíkem vznesena směrem k divákům velmi zajímavá nabídka. Na sobotním Prague Open bude možno zakoupit vstupenky na SGP s 50% slevou na hlavní tribunu!

Tím sobotní bitva o divokou kartu pro pražský závod dostává spolu se sportovním zážitkem i zážitek finanční pro peněženky diváků. Slavnostní nástup je v sobotu 11.dubna naplánován na 16.00 hodin a v 16.15 hodin je start první jízdy.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist