Mezinárodní mistrovství dvojic na oválu pražské Markéty

Start letošní sezony na krátké ploché dráze obstaral na pražské Markétě závod mezinárodního mistrovství dvojic. Bylo znát že se jedná o začátek sezony a tak se i trochu padalo víc než obvykle. Pokud je mi známo tak až na jeden případ vše dopadlo dobře a jen Fritz Wallner si z prvního závodu místo poháru odváží zlomenou klíční kost.

V samotném závodu od začátku kralovala dvojice ZP Pardubice ve složení H.Stichauer a T.Suchánek. Největším soupeřem se pro pardubické stala dvojice z domácího klubu O.Smetana a Z.Holub s náhradníkem J.Francem. Těm ovšem ani vítězství v poslední jízdě nad pardubickou dvojicí nestačilo na výhru v závodu, když alespoň k dodatkové jízdě o zlato chyběl bod.

Domácí oddíl AK Markéta Praha dopoledne před závodem v klubu Lávka představil na tiskové konferenci sezonu 2016 na Markétě, kde bude k vidění celkem dvanáct závodů. Letos, stejně jako posledních dvacet let, se můžeme těšit na závod SGP, který do Prahy zavítá 25.června 2016.

Na to pak navazuje zpráva, že jeden z nejlepších závodníků světa Nicki Pedersen i letos potvrdil svůj zájem startovat za pražský tým v extralize družstev. Na druhém podniku Prague open s termínem 9.dubna Pedersena ještě neuvidíme, ale na dráze už bude kompletní česká špička doplněná o šest zahraničních jezdců.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist