Memoriál nadchnul, v úterý se na Markétě jede poslední závod sezony

Plochodrážní Memoriál Luboše Tomíčka skončil vítězstvím Emila Sajfutdinova. Ruský závodník se po celý závod držel na čele a ve finálové jízdě vedl celých pět kol. Sajfutdinov se stal prvním ruským závodníkem, který dokázal Tomíčkův memoriál za čtyřicet šest let jeho existence vyhrát, zároveň tím dal vzpomenout na rok 2009, kdy na Markétě vyhrál jako debutant závod Grand Prix.

Po základní části závodu se se Sajfutdinovem dělil o vedení Václav Milík. Nejlepší český jezdec pondělního večera sice byl první, kdo dokázal Rusa v Praze porazit, ale ve finálové jízdě neodstartoval tak dobře jako jeho soupeř a zdržel se v mlýnici první zatáčky. Český juniorský reprezentant tak dojel na čtvrtém místě, ovšem o diváky se po celé finále pokoušel infarkt. O každou píď na trati Milík bojoval jako lev. Kolo před cílem v zápalu boje nabral zadním kolem mantinel, což ho vyhodilo do vzduchu jako na koni. Po dojetí do cíle jej diváci s úlevou, že se mu nic nestalo, odměnili bouřlivým potleskem ve stoje. Taková atmosféra, jakou vyhecovaní závodníci vytvořili na Markétě, patří k těm nejlepším motoristickým podnikům světa.
Můžeme se tedy těšit na poslední závod sezony na Markétě. Počasí nám minulý týden zaúřadovalo a došlo tak k nucenému odkladu extraligového finále družstev právě na dnešní večer. V extraligovém finále se ve dvou závodech střetnou AK Markéta při PSK Olymp Praha a Zlatá přilba Pardubice. Oba celky se o extraligový titul utkají už potřetí v řadě, před dvěma lety se radovala Markéta, nyní trofej obhajují Pardubice.

Za pozornost stojí účast tuzemské špičky včetně kompletního tria medailistů z národního šampionátu jednotlivců v pořadí pardubický Václav Milík a pražští Josef Franc s Matějem Kůsem. Zejména Václav Milík celou letošní sezonu prokazuje, že do jízd vkládá celé srdce. Poslední důkaz předvedl při lize jednotlivců, kdy hned po startu svou dravostí dospěl až ke kotrmelcům a jeho motorka se hrozivě zabodla do bezpečnostního obložení „vzhůru nohama“. Tato eskapáda nebyla letos jeho jedinou, nicméně jeho tah na bránu jej nejednou přivedl k úspěchům i ovacím davu diváků.
Markéta v tomto závodě znovu sází na polský tandem Rafal Okoniewski - Tomasz Chrzanowski, jenž v základní části sestavy doplní Josef Franc na pozici jedna ve dvojici Michalem Škurlou. Po boku Okona naskočí Matěj Kůs a na Tomaze Chrzanowského čekají jízdy s náhradníky Filipem Šiterou a Zdeňkem Holubem. Právě tito dva by měli být hlavním esem v rukávu manažera Tomáše Topinky.

Začátek extraligy v 18:00 hodin.

AK Markéta:

1 - Josef Franc
2 Michal Škurla
3 Rafal Okoniewski
4 Matěj Kůs
5 Tomasz Chrzanowski
6 Filip Šitera
7 Zdeněk Holub

ZP Pardubice:

8 Václav Milík
9 Hynek Štichauer
10 Matej Žagar
11 Tomáš Suchánek
12 Martin vaculík
13 Jaroslav Petrák
14 Josef Novák

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist