Extraliga na mokré dráze v Mšeně

Ve středočeském Mšeně ve čtvrtek moc nechybělo a odloženému extraligovému utkání vystavila stopku opět voda. Původní červnový termín zrušily povodně a dnes se ze začátkem druhých jízdy začal snášet na stadion vydatný liják.

Jízda skončila pádem O.Smetany jenž startoval jako host za Mšeno a R.Čejky v první zatáčce. Incident se obešel bez zranění a tak největší újmu utrpěla nafukovací bariera. Ta byla vyměněna za přibližně dvacet minut, což byla i doba, kdy silně pršelo. Po krátké úpravě závod pokračoval v obvyklém tempu. Dráha byla samozřejmě od deště podmáčená což mělo za následek minimální používání venkovní části oválu v zatáčkách, kde bylo hodně mokrého materiálu.

Celé utkání mělo vesměs vyrovnaný průběh, což nevyhovovalo domácím.Ti na svém výjezdu do Slaného prohráli o 16 bodů a tak dnes bylo potřeba zvítězit o bodů 17, aby získali potřebný bonusový bod. Začátek ovšem patřil družstvu ze Slaného, které řekněme kontrolovalo průběh utkání až do konce.

Konečná prohra o 8 bodů je tedy nemusí mrzet, protože mají potřebný bonusový bod a v tabulce právě o něj víc než Mšeno. Extraligu už čeká jen utkání mezi PSK Olymp Praha a AK Cereas Slaný. Družstvo z hlavního města je jasným finalistou a Slaný čeká semifinalový duel s AMK ZP Pardubice.


PDK GREPL MŠENO  - 49       AK CEREAS SLANÝ - 41

N.KOSCIUCH 5                        M.MÁLEK 4

J.HOLUB 13                              M.DUDEK 3

Z.SIMOTA 8                                M.PUSZAKOWSKI 9

F.ŠITERA 7                                 S.ULAMEK 8

G.WALASEK 14                         R.ČEJKA 7

O.SMETANA 2                            R.KRČMÁŘ 10

Z.RŮŽIČKA 0                             M.PRŮCHA ZZ
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist