Úžasný Monti

Kvalitní sportovní podívanou, jak už bývá ve flattracku zvykem, si užili diváci 4. kola britského seriálu Slikolene Shorttrack, jehož 4. kolo se jelo 10.7.2010 ve městě Stoke, UK.

Ve vynikající formě se ukázal především Jacopo Monti, který vážil dalekou cestu ze svého domova v italském Tradate. Po dominanci v rozjížďkách i ukázal soupeřům záda také v semifinalové jízdě, a tak si zajistil pole position ve velkém finale. Vedle něj se postavil na start vítěz druhého semifinále, Ade Collins, vedle letošního leadera průběžného pořadí Pete Boasta a trojnásobného šampiona Uk serie jménem Marco Belli.
První byl v úvodní zatáčce finálové jízdy právě Monti, následován Collinsem, Boastem, Bellim na pátou pozici po startu se prodral teprve 16ti letý Tom Woolley. V těsném sledu odjela tato pětice první kolo, hned ve druhém ale zavlály červené vlajky, neboť „Magic“ Mason předvedl jeden méně magický moment letošní sezony, kdy po vysokém highsideru šel z trati, spolu s několika dlašími jezdci které „vzal s sebou“. Po restartu šel do čela opět Monti, ovšem pod stálým a tvrdým tlakem Collinse. Na čtvrtém a pátém místě bojovali Belli a Boast, o další příčku se tahali mladíci Baker a Woolley.
Na konci šestého okruhu již vedoucí dvojice poodjela zbytku pole, Boast převzal od Belliho třetí pozici, Wooley poodskočil Bakerovi a na sedmém místě jezdil Darren Trapmore. S dalšími odjetými koly si začal Jacopo Monti získávat drobný náskok na první pozici před Collinsem, o třetí místo se však rozhořela bitva mezi Bellim, Boastem a zcela bez respektu k matadorům jezdícím teenagerem Woolleyem.
Jacopo Monti se nedopustil až do konce 15ti kolového finale žádné chyby, a tak vystoupil na nejvyšší stupeň vítězů před druhým Aidanem Collinsem, tuhý boj o třetí místo nakonec nejlépe zvládl zkušený Marco Belli.

1. #5 Jacopo Monti, Tradate(I), Harley-Davidson
2. #90 Aidan Collins, Warrington(UK), HM Plant Honda
3. #6 Marco Belli, Varese(I), Zaeta
4. #1 Peter Boast, Market Rasen(UK), Team Suzuki
5. #93 Tom Woolley, Burton On Trent(UK), CCM
6. #20 Darren Trapmore, Horncastle(UK) Kinrade Honda
7. #71 Glyn Pocklington, Skegness(UK), Helmets4U KTM
8. #17 David Haith, Bawtry(UK), Arrow Honda
9. #7 Ben Baker, Skegness(UK), Helmets4u Honda
10. #98 Richard Mason, Ashbourne(UK), Arrow Honda
11. #64 Geoff Baldock, Louth(UK), Rob Speed Yamaha
12. #49 Rusty Hodgson, Yarm(UK), Dynomax CCM

Informace o redaktorovi

Jiří Kolář - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist