Superprestigio 2017 – Superfinále vyhrál Američan JD Beach

Pátý ročník závodů flat track v Barceloně, jenž známe pod názvem Superprestigio, vyhrál americký závodník JD Beach, který v Superfinále porazil svého krajana Briara Baumana. Třetím v pořadí je Španěl Ferran Cardus.

Kategorii Superprestigio vyhrál Toni Elías na Suzuki, Albert Arenas byl druhý a Fabio Di Giannantonio třetí. Závodil také Francouz Johann Zarco, který skončil šestý v pořadí a do Superfinále nepostoupil. Američan JD Beach vyhrál všechny tři závody kategorie Open, takže byl pro Superfinále jasným favoritem.

V Superfinale startovalo osm závodníků. Američan JD Beach jel nějakou dobu za Toni Elíasem, ale pak převzal vedení, kde zůstal celých šestnáct kol. Američan Briar Bauman se v závěru závodu dostal na druhou pozici a tu si s těsným náskokem udržel až do cíle. Třetí závod dokončil Španěl Ferran Cardus, Toni Elias byl čtvrtý a první pětku uzavřel Ital Fabio Di Giannantonio, nejlepší z jezdců seriálu Grand Prix.

Do Barcelony přijela asi ta nejsilnější konkurence za posledních pět let. Američané potvrdili, že flat track je jejich parketa a v Superfinále jim dokázal vzdorovat jen Ferran Cardus. „Pro mě to byl skvělý den,“ uvedl v sobotu pozdě večer JD Beach. „Nejdřív mě zpomalily technické problémy, ale tým velmi dobře zapracoval a pro finále bylo vše připraveno. Úroveň konkurence byla velmi vysoká, ale dobře jsem přizpůsobil styl Palau San Jordi, takže nemůžu být při své první návštěvě zde spokojenější.“

Návštěvnost z řad fanoušků byla tentokrát v barcelonské Palau San Jordi nižší než v předchozích letech. Možnou příčinu můžeme hledat v neúčasti místní hvězdy Marca Márqueze, který již v listopadu avizoval, že si chce po náročné sezoně odpočinout. V roce 2018 už tyto závody nebudou v Barceloně, ale v Paříži.

Superprestigio 2017 – Superfinal (SPP + OPEN)

1. # 95 JD Beach USA Yamaha  
2. # 14 Briar Bauman USA Kawasaki +0.965
3. # 1 Ferran Cardús SPA Suzuki +1.687
4. # 24 Toni Elías SPA Suzuki +3.328
5. # 21 Fabio Di Giannantonio ITA Zaeta +10.154
6. # 75 Albert Arenas SPA KTM +11.208
7. # 179 Guillermo Cano SPA Suzuki +11.781
8. # 87 Remy Gardner AUS Yamaha +1kolo

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist