MMČR Flat track – Ve Slaném srovnal Krajčovič krok s Krausem

Národní šampion a medailista z posledního světového šampionátu, Ervín Krajčovič, ovládl druhý podnik Mezinárodního mistrovství české republiky ve flat tracku, který se jel o víkendu ve Slaném. Na dráze, kde se národní šampionát vrátil poprvé od roku 2016, byl úspěšný ve finálové rozjížďce. Smutným hrdinou klání v královském městě byl Jiří Kraus, jehož výrazně zbrzdily technické problémy s motocyklem. Navzdory tomu ovšem obsadil druhé místo a v průběžné klasifikaci seriálu se dělí o vedení právě s Krajčovičem.

V sezonní premiéře v Pardubicích Jiří Kraus vypálil všem rybník a překvapivě zvítězil. Ve druhém klání šampionátu ve Slaném ovšem Krause zbrzdily technické problémy. Kvůli nim někdejší český mistr nedokončil dvě jízdy základního rozpisu a do finále musel startovat z druhé řady. I přesto předvedl srdnatý výkon a vyválčil druhé místo, což mu nyní stačí na dělenou první příčku v seriálu.

Stejně bodů jako Kraus má po závodě ve Slaném také Ervín Krajčovič, který nejlepším možným způsobem reagoval na ztrátu z Pardubic. Ve druhém klání seriálu úřadující šampion ovládl finálovou jízdu. Jejím smutným hrdinou byl již zmíněný Jiří Kraus, který nejprve upadl v souboji s Polákem Bujniewiczem, který byl rozhodčím označen jako viník incidentu a do opakované jízdy pro vyloučení nezasáhl.

Po restartu se Kraus znovu ucházel o první příčku. Z druhé řady dohnal Krajčoviče, ovšem souboj o celkový triumf tentokrát do vítězného konce nedovedl. Mimořádně vyrovnaná bitva o průběžné vedení v tuzemském šampionátu tak Pokračuje. Krajčovič i Kraus mají po dvou závodech shodný počet 36 bodů a dělí se o vedoucí pozici. Třetí ve Slaném skončil vítěz základní části závodu Ondřej Svědík.

Krajčovič dosáhl na dvanácté kariérní vítezství v Mezinárodním mistrovství české republiky v kariéře a jediný triumf ho dělí od dorovnání národního rekordmana Pavla Pučka. Zajímavostí je, že Kraus i Krajčovič vybojovali v závodech elitní kategorie FT1 shodný počet sedmnácti pódiových umístění.

V kategorii Classic zvítězil Jakub Sluka před Němcem Andreasem Steinhoferem a Alešem Vančurou. Nově vzniklé kategorii juniorů kraloval Matěj Gebert. Na stupních vítězů ho doplnili Vít Sochůrek a Barbora Šondová.

Další závod českého šampionátu ve flat tracku bude 10. června v Březolupech. Do boje o mistrovské body se tentokrát zapojí jezdci kategorií FT1, Classic.

Náš tip

Fotogalerie.

2.podnik MMČR - Slaný

FT1
1. Ervín Krajčovič 🇨🇿
2. Jiří Kraus 🇨🇿
3. Ondřej Svědík 🇨🇿
4. Tomáš Kolařík 🇨🇿
5. Kamil Peuker 🇨🇿
6. Sebastian Thalheim 🇩🇪
7. František Irmiš 🇨🇿
8. Marek Zvědělík 🇨🇿
9. Michal Špaček 🇨🇿
10. Lukasz Bujniewicz 🇵🇱

FT Classics
1. Jakub Sluka 🇨🇿
2. Andreas Steinhofer 🇩🇪
3. Aleš Vančura 🇨🇿
4. Radek Bednář 🇨🇿
5. Jiří Mikšovský 🇨🇿
6. Heiko Parschick 🇩🇪
7. Jiří Slezák 🇨🇿
8. Zdeněk Tumpach 🇨🇿
9. Lucie Pokorná 🇨🇿
10. Martin Huning 🇩🇪
11. Lukáš Pokorný 🇨🇿
12. Michal Špaček 🇨🇿
13. Martin Veselý 🇨🇿

FT Young
1. Matěj Gebert 🇨🇿
2. Vít Sochůrek 🇨🇿
3. Barbora Šondová 🇨🇿
4. Stanislav Kohout 🇨🇿
5. Tereza Kohoutova 🇨🇿
6. Tomáš Svoboda 🇨🇿

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
callowsick přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist