Sezóna MiniGP, Mini moto, Skútr klepe na dveře

Již o tomto víkendu se uskuteční na autodromu ve Vysokém Mýtě předsezonní testování šampionátu společných tříd mini moto, skútr a MiniGP. Ostré závody pak začnou 12.5. na okruhu v jihočeském Písku.

Pro letošní rok prošel šampionát mnoha změnami, které by měli zatraktivnit závodění, vychovávat mladé talenty a poskytnout kvalitní cenově dostupné závodění.

Jezdci minibiků budou v letošní sezoně bojovat o tituly nejenom na velkých rychlých tratích, ale do jejich kalendáře byly přidány i klasické speciální minibike dráhy v Pardubicích a Skalici.

    

Vítězové všech juniorských tříd minibiků Ondra Vostatek, Petr Svoboda a Jirka Mrkývka jun. přestupují do vyšší třídy MiniGP, kde se pojedou v nově vzniklém mistrovství Honda NSF cup. Určitě je tak pozitivní vidět posun těchto nadějných jezdů o třídu výše. V dospělých třídách minibiků budou obhajovat tituly ve svých třídách Jarda Štipčák a Vít Bromovský.

           

Třída MiniGP 50 loni patřila Martinu Gbelcovi, který bude obhajovat nejenom české, ale i evropské prvenství. Třída Junior 80 by měla být opět ve znamení souboje vetší skupinky jezdců, kde obhájcem je Pavel Nechanický. Elitní jezdec velké silnice Michal Prášek pak bude určitě hlavním tahákem třídy Senior 80. Jezdci tříd osmdesátek se dokonce představí při závodě v Mostě v rámci Alpe Adria cupu.

Zcela nové jsou třídy závodních skútrů, kde došlo k zredukování ze čtyř tříd na tři. Loňský mistr sériových padesátek Lukáš Bláha bude největším favoritem nové třídy 70 Rookie, kam letos přestupuje. Tradičně napínavé závody budeme moci čekat ve třídě Skútr Expert, kde se budou chtít o vavříny poprat Pavel Gellner a Honza Němec, loňští vítězové tříd 70ccm a Open.
Změnami prošel harmonogram šampionátu, kdy se bude zahajovat tréninky a kvalifikacemi v sobotu a veškeré závody se odjedou v neděli, kdy na diváky čeká velmi slušná porce atraktivního závodění hned ve třech různých kategoriích.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist