Rival Trophy: zmoklý Písek opanoval Marek Pavelek

Čtvrtý závod pětidílného seriálu Rival Trophy se odehrál na motokárovém okruhu v Písku. Ten je už sám o sobě velmi technicky náročný, ale jeho obtížnost ještě navýšil déšť, který se na tamní asfalt snášel během obou sobotních jízd. Možná i díky těmto náročným podmínkám největším favoritům třídy Pitbike PRO ukázal záda Marek Pavelek, který opanoval obě jízdy této prestižní kategorie.
 

Kapitoly článku

Před sezónou se jako nejžhavější favorité na zisk titulu ve třídě Pitbike PRO pasovali hlavně dva adepti a to obhájce loňského prvenství Miroslav Popov a italský pitbikový specialista Leonardo Barberis – ani jeden z nich se však v Písku vůbec nedostal na stupně vítězů! Přispěly k tomu nejenom jejich pády, ale hlavně skvělé výkony soupeřů, kteří tak jasně ukazují, že se špička tohoto seriálu vyrovnává a na boje o vítězství může pomýšlet minimálně pětice jezdců. V první jízdě se o vítězství poprala dvojice startující na strojích kategorie MiniGP a to Marek Pavelek a Štěpán Leoš Kohoutek, kteří jako jediní stlačili svůj čas pod 1:02 sekundy a dokázali, že jejich umístění na čele závodu není rozhodně náhodné. Pavelek svůj výkon zopakoval i ve druhé jízdě, kterou vyhrál před Slovákem Adamem Havlínem a stupně vítězů v obou jízdách dokompletoval Jakub Horyna. Skvěle se uvedl Daniel Tureček, který při svojí premiéře v tomto seriálu na zcela sériovém motocyklu vybojoval čtvrté a páté místo. Stejná umístění získal i Miroslav Popov, který sice v obou jízdách havaroval, ale i přes to si připsal cenné body a před závěrečným dvojzávodem má na průběžně stříbrného Jakuba Horynu velmi slibný náskok sedmatřiceti bodů. Pavelek po zisku padesáti „píseckých“ bodů předstihl Barberise a figuruje na průběžné třetí příčce.

Double si z píseckého Hradiště odvezl i Zdeněk Stádník v kategorii Pitbike FAST Under, který si po plném bodovém zisku upevnil pozici na čele tabulky. Průběžně druhý Tomáš Polívka na něho ztrácí už jednačtyřicet bodů a jeho šance na zisk titulu jsou už spíše teoretické - v obou píseckých jízdách totiž havaroval a vůbec se nedostal na stupně vítězů. Skvěle ho však zastoupila jeho partnerka Jaroslava „Yaruna“ Kubištová, která po bezchybných výkonech získala šesté a druhé místo a zvítězila i v podkategorii Pitbike LADIES. Zbylá místa na „bedně“ si rozebrali Marek Dlouhý a Matěj Dvořák v první jízdě a Viktor Dlouhý v jízdě druhé. Také ve třídě Pitbike FAST Over bylo jméno vítěze v obou jízdách stejné a to Aleš Novotný st., jenž si tak s předstihem zajistil titul mezi těžšími „rychlíky“. Perfektní závod zajel i Tomáš Zvala, který po spolehlivém a velmi taktickém výkonu dojel dvakrát druhý před Martinem Vernerem, respektive Romanem Šimčíkem.

Velmi vyrovnaná situace je před závěrečným kláním v kategorii Pitbike OPEN Under, kde je ve vedení Michal Svačina, jenž v Písku připsal jedno vítězství a jedno osmé místo. Martin Křivohlávek se v Písku na bednu nedostal a ztrácí na něho dvanáct bodů, třetí je Agáta Kohoutková, která dojela druhá a pátá a na lídra má sedmadvacetibodové manko – šance na titul však ještě mají čtvrtý Michal Douda, pátý David Jaroš i šestý Jan Botek. Třída Pitbike OPEN Over už zná svého šampiona a je jím Michal Pivec, který si titul zajistil i díky vítězství a třetímu místu z Písku. Za druhým Michalem Konovem je hodně těsná situace v boji o celkový bronz, kde třetího Marka Bartolšice a osmého Davida Havla dělí pouhopouhých deset bodů! Babí léto ve Vysokém Mýtě bude ještě hodně žhavé…

Mezi pitbikovými nadějemi se ve třídě Pitbike JUNIOR radovali Václav Balvín a Justýna Císařová a tuto dvojici (ve stejném pořadí) na čele tabulky dělí pouhopouhých jedenáct bodů. Justýna pak samozřejmě figuruje i na čele podkategorie Pitbike LADIES Junior. Aleš Novotný st. s Michalem Pivcem už mají své tituly v kapse, ale o ostatní se bude ve Vysokém Mýtě ještě tvrdě bojovat – neváhejte a na vyvrcholení šampionátu Rival Trophy dorazte osobně – závěrečný díl se odehraje už 16. a 17. září. Aktuální informace najdete na webu Rival Trophy.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist