Jezdci kolínského týmu Vaněk po prvním oficiálním testu Rival Trophy

Uplynulou sobotu se na automotodromu ve Vysokém Mýtě konala první oficialní akce v rámci nového motocyklového šampionátu pro rok 2020 s názvem Rival Trophy. Tomuto testu přálo počasí, což se podepsalo na jezdecké účasti.

Do Vysokého Mýta našlo cestu úctyhodných 60 závodníků, což je na české poměry naprosto nevídaná věc a je jasně vidět, jak rychle roste zájem a popularita těchto závodů a kategorií. I přes tento počet se jasně dodržovala bezpečnostní nařízení a pohledem kolínského týmu Vaněk Výroba Sáněk se jednalo o velmi povedenou akci. Program celého dne bylo celkem sedm dvacetiminutových rozjížděk, což byla poměrně slušná porce, která je ale velmi důležitá pro začátek sezony. Oba dva kolínští jezdci tedy David Polák #25 i Vojtěch Vaněk #41 byli zařazeni do skupiny A nejrychlejších jezdců. "My už jsme měli letos možnost několika tréninků a to hlavně díky Motoškole Landa Kolín, která nám pro tréninkové účely poskytla kolínské cvičiště, což bylo samozřejmě znát, jelikož jsme se od samotného začátku cítili na motocyklech velmi dobře," podělili se o dojmy jezdci kolínského týmu.

 

David Polák hned od začátku prokazoval, jak kvalitním jezdcem je a zpočátku udával tempo nejrychlejších časů všech jezdců. To se odpoledne změnilo, protože se nakonec v depu objevil známý český silniční motocyklový závodník Michal Prášek, který tento první oficiální test v rámci Rival Trophy ovládl. David Polák se jako jeden z mála jezdců dokázal dostat na hranici časů 56 sekund, což je hodně dobré na to, že je začátek sezony.

Velké překvapení se událo u druhého jezdce týmu Vojtěcha Vaňka, který zaznamenal oproti loňské sezoně chvalitebný progres a po celý den tohoto testu figuroval ve velmi vyrovnané první desítce. Ve čtvrté i páté jízdě se tomuto jezdci podařilo pokořit hranici 58 sekund, což byl hlavní cíl pro tento tréninkový den. Nejrychlejší čas 57,6 byl pak pomyslnou třešničkou na dortu doslova poctivé zimní přípravy, takže by se dalo s jistotou říct, že v týmu Vaněk Výroba Sáněk panovala spokojenost. "Stále je co zlepšovat a důležité je také zůstat nohama na zemi ale už teď se těšíme na další akci, která se bude konat na stejném místě, tedy ve Vysokém Mýtě. Bude se jednat o dvoudenní akci, na kterou bychom chtěli pozvat, každého, kdo si právě teď čte tuto zprávu a má rád motocyklový sport," uvedli jezdci.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem za pomoc a podporu, firmě PBS Česká Republika, Motor Village 69, 151s worn by winners, 101 Underground Riders, webu Svoboda.info a klukům z týmu 58 Racing, kteří s námi sdíleli místo v paddocku. 12.-13. června tedy opět ve Vysokém Mýtě na prvním závodě seriálu Rival Trophy, který nabírá neuvěřitelné obrátky, bude to hodně zajímavé a kolínský tým Vaněk Výroba Sáněk se již teď nemůže dočkat.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist